3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

DSP Bülent Ecevit'i andı

Demokratik Sol Parti (DSP) Karadeniz Ereğli İlçe Başkanlığı, ölümünün 2. yıldönümünde eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'i andı.


DSP Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Akın Çamcı, partinin Onursal Başkanı ve 5 Kasım 2006 günü hayatını kaybeden Bülent Ecevit'in ölümünün 2.yıldönümünde en derin sevgi ve saygı duygularla andıklarını kaydeden yazılı basın açıklamasında bulundu. Çamcı açıklamasında şu sözlere yer verdi:


"Büyük devlet ve siyaset adamı, aynı zamanda gazeteci ve şair kimliğiyle Bülent Ecevit'in ismi, Türk siyaset tarihine dürüstlük, ahlaklılık ve vatanseverlik abidesi olarak altın harflerle yazılmıştır. 1960'lı yıllarda 'Ortanın Solu' hareketiyle, sol ideolojiyi toplumsal ve ulusal özelliklerimize dayandıran siyasal çizgisi ve laikliği inançlara saygı ile bağdaştıran tutumu, O'nu Türk Halkı'nın kalbine 'Karaoğlan' olarak kazımıştır. Bu sayede o dönem sol oylar zirve yapmış ve 1977 seçimlerinde yüzde 42'ye çıkmıştır. 1999 yılında Bülent Ecevit'in Başbakanlığında kurulan 57. Cumhuriyet Hükümeti, içinde bulunduğu her türlü olumsuz koşullara rağmen, demokratik, ekonomik ve sosyal alanlarda hızlı ve kararlı çalışmalar yaparak önemli reformlara imza atmıştır. Danıştay saldırısında hayatını kaybeden Mustafa Yücel Özbilgen'in 18 Mayıs 2006 günü yapılan cenaze törenine, sağlık sorunlarını hiçe sayarak katılan Bülent Ecevit, o gece rahatsızlanarak Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne kaldırılmış ve tüm tıbbi müdahalelere rağmen 5 Kasım 2006 günü hayata gözlerini yumdu. Beş dönem Zonguldak Milletvekili olarak parlamentoda kentimizi temsil eden Kurucu Başkanımız Bülent Ecevit'in ardından saygıyla eğiliyor ve onun ilkelerini ve sadece ulusunun çıkarlarını düşünen politik çizgisini asla terk etmemeye söz veriyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 16:58:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?