5
Mayıs
2024
Pazar
ZONGULDAK

DSP'den AB değerlendirmesi

DSP Zonguldak İl Başkanı Cihan Yılmaz, 17 Aralık tarihinde yapılan zirvede tek başarının alınan "tarih" olduğunu ifade ederek, bunda en az AKP hükümeti kadar 57. hükümetin de payı olduğunu belirtti.

DSP İl Başkanı Cihan Yılmaz yaptığı açıklamada, 17 Aralık Zirvesi’ni değerlendirdi. Yılmaz, "Bize göre buradaki tek başarı alınan tarihtir. Kaldı ki bu tarih, AKP hükümetinin olduğu kadar, 1999 Helsinki Zirvesi’nde AB’ye karşı dik duruşuyla, Kıbrıs ve herhangi bir ön şartı kabul etmeyen ve gerekse 2002 Kopenhag siyasi kriterlerini yerine getirme çabalarıyla çıkarmış olduğu uyum yasaları ile 57. hükümetinindir. Ancak, 17 Aralık’ta çıkan sonuçlar kazanım değil. Şartları kabul ettiğimizde, ülkemiz adına çok büyük kayıplar olarak önümüze çıkacaktır" dedi.

18 Aralık’tan itibaren Türkiye’de hiç bir şeyin değişmediğini ifade eden Yılmaz, "2005 yılında da bir şey değişmeyecektir. Ne işsize iş verebilecekler, ne de Türkiye’nin sorunlarını çözebileceklerdir. Çünkü 2 yıldır hep aynı şeyi söylediler. 2 yıldır işçi alacaklarını söylediler. AKP yerel yöneticileri şimdi de 2005’de işçi alacaklarını ifade ediyorlar. Halk ya bekleyip umutla yaşamaya devam edecek, ya da sandığın önlerine konulmasını isteyecektir" diye konuştu.

Zonguldak
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2004 Çarşamba 13:56:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?