4
Mayıs
2024
Cumartesi
ZONGULDAK

DSP'den madencilere teşekkür

Demokratik Sol Parti (DSP) Parti Meclisi Üyeleri ve eski Milletvekilleri, Genel Maden İşçileri Sendikası'nı (GMİS) ziyaret etti. 

İstanbul eski Milletvekili Osman Kılıç, eski Başbakan Bülent Ecevit'in cenazesinde gösterilen ilgi nedeniyle, GMİS yöneticilerine teşekkür etti. DSP Genel Merkezi'nden İstanbul eski Milletvekili Osman Kılıç, İzmir eski Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Saffet Başaran, Parti Meclisi Üyesi Zabit Demir, Eskişehir Merkez İlçe Başkanı ve Yol İş Sendikası Bölge Başkanı Rıdvan Atan, DSP Zonguldak İl Başkanı Ahmet Kuz ve partililer, GMİS'i ziyaret etti. 

Ziyarette DSP'lileri, GMİS Genel Başkan Yardımcıları Rahmi Yaman, Dursun Oğuz, Genel Sekreter Mustafa Dağlıoğlu, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Ramis Muslu, Genel Eğitim Sekreteri Ramazan Denizer ile sendikanın şube yöneticileri hazır bulundu. 

Ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirten GMİS Genel Başkan Yardımcısı Rahmi Yaman, "Madenci ve emekçi dostu büyük bir devlet adamını yitirmenin üzüntüsü içindeyiz. İşçi dostu olarak Zonguldak halkına kendini kabul ettirmiş, emekçilerin demokratik haklarının kazanılmasında büyük katkılar sağlamış bir devlet adamı olarak Ecevit'in, Zonguldak halkının ve maden işçilerinin gönlünde ayrı bir yeri var" dedi. 

DSP İstanbul eski Milletvekili Osman Kılıç da 25 Kasım Cumartesi günü Zonguldak'ta DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in katılacağı bir miting düzenleyeceklerini ifade ederek, "Demokrasiye ve çalışma hayatına büyük katkılar sağlamış bir devlet adamını kaybetmenin üzüntüsünü biz de derinden yaşıyoruz. Ecevit'in cenazesine dünyanın, Türkiye'nin her yerinden katılım oldu. Ama Zonguldak halkı ve maden işçisi cenazeye büyük bir anlam kattı. Bu miting Zonguldak halkına ve maden işçisine teşekkür içeren, Ecevit'i anmaya vesile bir miting olacak" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2006 Çarşamba 14:03:12
Güncelleme :23 Kasım 2006 Perşembe 10:02:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?