3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

DSP'li Başkan istifa etti

Kozlu beldesi Belediye Başkanı Ali Bektaş, partisi Demokratik Sol Parti'den istifa ettiğini açıkladı.


Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, belediye binasında meclis üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında DSP'den istifa ettiğini bildirdi.
29 Mart Yerel Seçimi'nden başarıyla çıktıklarını ifade eden Bektaş, bu başarının önemli bir bölümünün Zonguldak ve Kozlu halkının Bülent Ecevit'e olan sevgisinden dolayı olduğunu ifade etti. Kendisini sosyal demokrat veya demokratik sol düşüncesi içinde gören herkesin Bülent Ecevit'in misyonunu ret edemeyeceğini söyleyen Bektaş, şunları söyledi: "Ben ve meclis üyesi arkadaşlarımın DSP çatısı altında seçime girmemizi ve bu konuda bize cesaret veren en büyük etken partili, partisiz Kozlu halkının Bülent
Ecevit'e olan sevgisidir. Ancak son günlerde DSP içinde yaşanan parti içi kavgaları tüm kamuoyu dikkatle izlemektedir. Oy oranı yüzde 3'lere düşen bir partideki bu kavga, bu partinin kurucusu, belki de herşeyi olan demokratik sol düşünce tercihini ülkemize kazandıran rahmetli Bülent Ecevit'i bile söylemde var sayan ancak eylemde yok sayacak bir zihniyete dönüşmüştür."
Şimdiye kadar hiçbir zaman parti içi kavganın içine düşmediklerini anlatan Bektaş, şöyle konuştu: "Ancak partiyi oluşturan demokratik sol düşünceyi yok etmek, Ecevit'i Türk halkına unutturmayı çalışanlarla aynı çatı altında siyaset yapamayacağımızdan ben ve tüm meclis üyesi arkadaşlarımız DSP'den istifa ediyoruz."


Basın açıklamasında istifa nedenini de açıklayan Ali Bektaş, sözlerine şöyle devam etti: "Hiç kimse DSP'ye basamak olarak değil kalıcı siyaset yapmak için gelen bizlerin bu istifasının altında başka bir gerekçe aramasın."
Bektaş, açıklamasının sonunda rahmetli Bülent Ecevit ve eşine yapılan haksızlığa karşı istifa ederek tepkilerini ortaya koyduklarını söyledi.
Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, istifalarının ardından bağımsız olarak yollarına devam edeceklerini söyledi. Gazetecilerin DSP'deki istifaları hatırlatarak sordukları sorulara cevap veren Bektaş, şöyle karşılık verdi: "10 dakika önce bu soruyu sorsaydınız belki yanıtlardım. Ben ve arkadaşlarım 10 dakika önce huzurlarınızda istifa ettik. Artık DSP beni ilgilendirmiyor. Kendi iç sorunlarıdır."


SARIGÜL DE İSTİFA ETMELİ
Ali Bektaş, "İstifadan önce Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile görüştünüz mü?" sorusuna şöyle cevap verdi: "Ben kimseden icazet almam. Mustafa Sarıgül ile buraya geldiğinde yaptığımız mitingde görüştük. Bizim hedefimiz beldenin menfaati için Şişli Belediyesi'nden faydalanmak. Belde belediyemizin imkanlarını genişletmek. Bence Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de istifa etmeli. İstenmediği bir partide durmaktansa o da istifa etmeli."
SOSYAL DEMOKRATLARIN EN BÜYÜK SORUNU PARTİ İÇİ KAVGADIR
AK Parti veya başka bir partiye geçme gibi düşüncesinin var olup olmadığı sorusuna Ali Bektaş, "Eğer öyle bir düşüncemiz olsaydı, en başında seçimden önce geçerdik. O zaman şimdi aldığımız 8 bin oyu 14 binlere çıkarırdık" diye karşılık verdi.


Sosyal demokratların kalkınamamasındaki en büyük sorunun iç kavga olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Ali Bektaş, dünyanın her yerinde merkez partinin kavgasından her zaman radikallerin faydalandığını söyledi.
Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ile birlikte Meclis Üyeleri Dursun Dökmeci, Hüseyin Yılmaz, Fevzi Demirbaş, Mehmet Abacı, Hasan Atalay, Mehmet Bozkurt, Halil Küçük, Fikret Korkmaz ve Ömer Çamur istifa etti. Başkan Bektaş ve meclis üyeleri basın toplantısı sonrasında hatıra fotoğrafı çektirdi.

İha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 21:39:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?