3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

DSP'nin 23. Kuruluş Yıldönümü

Demokratik Sol Parti’nin (DSP) 23. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde DSP il, ilçe, gençlik kolları ve kadın kolları tarafından valilik önüne çelenk konuldu.


Valilik önündeki törene, DSP Zonguldak İl Başkanı Nurhan Başoğlu, DSP Merkez İlçe Başkanı Taner Özer, DSP gençli kolları ile kadın kolları ve partililer katıldı. Çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından DSP Merkez İlçe Başkanı Taner Özer DSP Genel Başkanı Zeki Sezer’in gönderdiği mesajı okudu.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer’in mesajında, “Türkiye’nin ve halkın umudu olarak, Demokratik Sol hareketin doğuşunu, verdiği mücadeleyi ve kazandığı başarıları asla unutmamalı ve unutulmasına da izin vermemeliyiz. Çünkü DSP, Türkiye’de iktidar deneyimine sahip kurumsal kimliğe, deneyimli ve başarılı, dürüst, temiz kadroların omuzlarında yükselen bir partidir. Hiçbir yılgınlığa kapılmadan, hiçbir çıkar pazarlığına tevessül etmeden, sabırla ve çalışkanlıkla bütünleşen DSP, 1991’de yüzde 10.75 oranında oy alarak, 7 milletvekili ile meclise girmeyi başarmıştır.

DSP’nin ve Bülent Ecevit’in Türkiye’nin her alada umudu olduğuna karar veren halkımız, 1995 seçimlerinde oylarını yüzde 14.64’e, milletvekilleri sayısını da 76 ya yükseltmeyi başarmıştır. Gerek demokrasi alanın da, gerekse ekonomik ve sosyal alanda başlattığımız reformcu atılımlar birbirini izledi. Her şeye rağmen umutsuzluğa yer yok. Çünkü DSP var. Daha güçlü, inançlı ve kararlı DSP var ve umutsuzluğa yer yok. DSP halkın umut kapısı ve her alanda güven kapısıdır. Gücünü haktan ve halktan alan DSP her geçen gün halkıyla daha da bütünleşiyor ve hızla büyüyor” sözlerine yer verildi.


DSP’yi daha çok yükselteceklerini belirten İl Başkanı Nurhan Başoğlu, “Ecevit’in mirası olan Demokratik solu hep yok etmeye çalışmışlar ancak böyle inançlı demokratik solcular sayesinde demokratik sol hep ayakta kalmış ve kalacaktır da. Zeki Sezer’i iktidara taşıyacağız. Yeniden iktidar olmak hayal değildir, çünkü biz gücümüzü haktan ve halktan alıyoruz. Önümüzdeki günlerde Genel Başkanımız Zeki Sezer’in de katılacağı, Zonguldak’ta yapacağımız geniş kapsamlı Demokratik Sol Partiye katılım töreninde, Demokratik Sol Partiyi temsil edecek adaylarımızı kamuoyuna açıklayacağız. Atatürk’ün önderliğinde, Ecevit’in ışığında yolumuza devam ediyoruz. Türkiye’nin büyüyen sorunlarını yine biz çözeceğiz ve halkımızın sorunlarına yine biz derman olacağız” dedi.


Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan ayrılmayacaklarını kaydeden DSP Gençlik Merkezi Başkanı Sercan Gürarslan, “Demokratik Sol Parti ilkelerinin başında halkçılık, ulusalcılık, bağımsızlık, demokrasi, laiklik, devrimcilik ve devletçilik gelir. Bu ilkeleri sosyal adalet, dayanışma, eşitlik ve özgürlük izlemektedir. Bu nedenle Demokratik Solcular, Ecevit’in öğütlediği, ‘Laiklikten ödün vermemek, Atatürk devrimlerine sahip çıkmak, ulusalcı duruş içinde olmak, sömürüsüz hakça bir düzen kurmak, varsa sömüren ve adil olmayan bozuk düzene karşı çıkarak bozuk düzeni değiştirmek; halka üstünlük sağlamadan, köşe başlarını tutarak toplumdan ayrıcalıklı bir yer edinmeye kalkışmadan bilgisini ve deneyimini halk yararına değerlendirmek, halkla dayanışma içinde olmak ve Devrimci Atatürkçü olarak halkın derdini anlamak ve bu dertlere çare bulmak’ öğretisine ve pratiğine bağlıdırlar. Bu nedenle her demokratik solcunun dayandığı güç hak ve halktır. Her demokratik solcunun ulusal duruşu ve izlediği yol, Ecevit’in ışığında, Atatürk’ün yoludur” dedi.
Valilik önünde düzenlenen törende bir partilinin Bülent Ecevit'in fotoğrafını sırtına sararak saygı duruşunda bulunması dikkat çekti.

İha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 18:03:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?