3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

DSP'nin Gümeli adayı Saydam

DSP Gümeli Belediye Başkan adayının kısa bir süre önce teşkilatı ile CHP'den istifa eden Ahmet Saydam olduğu açıklandı.


1990-2002 yılları arasında aktif olarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) çatısı altında siyaset yapan ve önceki yerel seçimlerde CHP Gümeli Belediye Başkan adayı olarak seçime giren ve 39 oyla seçimi kaybeden Ahmet Saydam, Demokratik Sol Parti'nin (DSP) Alaplı ilçesine bağlı Gümeli beldesi Belediye Başkan adayı olduğunu açıkladı. CHP'den istifa etmesinin nedenlerini açıklayan Saydam, "Ben Cumhuriyet Halk Partisi'nden Gümeli Belediye Başkanlık adayı için ilk adaylık başvurumu ilçe teşkilatına yaptığımda, adaylığım ilçe teşkilatı tarafından oy birliği ile karara bağlanıp normal prosedür gereği il teşkilatına gönderildi. Bu gelişmelerin ardından Zonguldak Milletvekili Sayın Ali Koçal beni TBMM'deki odasında kabul edip 'Belediye Başkan adaylığın hayırlı olsun' diyerek 'Seçim çalışmalarına başlayabilirsin' dedi. Aradan geçen zaman içinde araya sokulan ayak oyunları ile adaylığımın iptal edildiği ve yerime Ramazan kardeşimizin aday olarak gösterildiği siz değerli halkımızın da bildiği üzere Cumhuriyet Halk Partisi tarafından kamuoyuna açıklandı" dedi.
Yaşanan bu gelişmelerin ardından halkın yoğun baskısı ve teveccühü ile Demokratik Sol Parti'den Başkan adaylığını kabul ettiğini ifade eden Saydam, "Bu nedenle ki siz değerli halkımızın da gösterdiği teveccühle ben ve arkadaşlarım Gümeli beldesine hizmet etmek için Demokratik Sol Parti çatısı altında siyasete devam etme kararı aldık" dedi.


Ahmet Saydam'ın adaylığının DSP teşkilatı tarafından cuma günü düzenlenecek aday tanıtım toplantısı ile resmen kamuoyuna açıklanacağı kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 18:00:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?