3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Düğün yemeği 100 kişiyi zehirledi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki bir düğünde yedikleri yemekten zehirlendikleri belirlenen 100'den fazla kişi hastanelerde tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İmam Hatip Lisesi yemekhanesinde düzenlenen bir düğüne katılan davetlilere; tavuk, pilav, ayran ve tatlı ikram edildi.

Bir süre sonra mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetleriyle rahatsızlanmaya başlayan davetliler, Ereğli Devlet Hastanesi ve Ereğli Özel Anadolu Hastanesine kaldırıldı. İlçedeki hastanelere başvuran hasta sayısının 100'ün üzerinde olduğu öğrenildi.

Ereğli Tarım Müdür Vekili Hakan Tekin, devlet hastanesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, gıda zehirlenmesine düğünde verilen tavuk yemeğinin neden olduğunu tahmin ettiklerini belirtti. Tekin, ''Çünkü, tavuk sıcak havada çabuk bozulan gıda maddesidir. Gıdalardan numuneler alarak laboratuvara göndereceğiz. Daha sonra net sonuç ortaya çıkacak, gereken neyse yapılacak. Ancak yemeğin 400 kişilik olduğunu öğrendik. Zehirlenme vakasının 100'ün çok üstüne çıkmasından endişe duyuyoruz'' dedi.

Ereğli Devlet Hastanesine gelen AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ve İlçe Belediye Başkanı Murat Sesli de yetkililerden bilgi aldı. Erdoğan ve Sesli, ilçedeki iki hastanenin de dolduğunu, gıda zehirlenmesi geçiren diğer hastaların Zonguldak'taki çeşitli hastanelere yönlendirildiğini kaydetti.

aa
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 09:13:39
Güncelleme :25 Ağustos 2008 Pazartesi 09:16:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?