3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Dünya Barış Günü’nü kutlandı

Zonguldak Demokrasi Platformu, madenci anıtı önünde yapılan basın toplantısı ile 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutladı.


İkinci dünya savaşı olarak bilinen savaşın başladığı tarih olan 1 Eylül’de Dünya Barış Günü’nü kutlayan Zonguldak Demokrasi Platformu KESK Dönem Sözcüsü İsmail Yıldız, “Bugün 1 Eylül dünya Barış Günü 2. dünya savaşı diye bilinen ikinci büyük emperyalist paylaşım savaşı 1 Eylül 1939 günü Nazilerin Polonya’yı işgaliyle başladı. Ardından 52 milyon ölü, milyonlarca yaralı, sakat ve moloz yığını haline gelmiş kentler ile acı ve gözyaşı bıraktı. İnsanlık tarihinin en acımasız ve kirli savaşlarından biri olan bu savaşın başlangıç tarihi Dünya Barış Günü olarak kabul edildi. İnsanlığın yaşadığı en büyük acıların üzerinden 64 yıl geçti değişen hiçbir şey yok.

Bugün üretilen kaynakların yüzde 70’ine sahip olan belli bir kesim dünya barışı adı altında mazlum haklara karşı savaş açarak tüm zenginlikleri kendilerine isterken Afrika’da, Ortadoğu’da ve Uzakdoğu’da, insanların yemeklerine öğün olarak kurşun düşmektedir. İnsanların açlık ve gelecek korkusu yaşadığı, emek üzerinde sömürünün hüküm sürdüğü ülkelerde toplumsal barışın sağlanması söz konusu olamaz. Bizler geçmişte söyledik bugünde söylüyoruz gelecekte de söyleyeceğiz.

Bu ülkede yaşayan hakların hiç birbirleriyle sıkıntısı yoktur. Sorunun kaynağı antidemokratik uygulamaların ve milli gelirin dağılımındaki uygulanan dengesiz ekonomik politikalardır. Ülkemizde ve dünyada tüm barış yanlısı güçler savaşa, işgale ve savaşlara kaynaklık eden milliyetçilik tehdidine karşı eşitlikten, özgürlükten, adaletten, demokrasiden ve barıştan yana güçlerini birleştirmelidir” dedi

İha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 16:26:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?