3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Duyar, müjdeye sevindi

DUYAR, MÜJDEYE SEVİNDİ

Mithatpaşa Tüneli müjdesini Ulaştırma Bakanı Müsteşarı Mehmet Habip Soluk’tan alan Zonguldak Platformu heyeti Zonguldaklı Yenimahalle eski Belediye Başkanı Ahmet Duyar’ı ziyaret edip müjdeyi kendisine iletti.

Zonguldak Kozlulu olan ve Yenimahalle Belediye Başkanlığı döneminde Zonguldak’a sosyal, kültürel ve siyasi anlamda birçok destek veren Ahmet Duyar, Zonguldak heyetini sahip olduğu AHSEN Tekstil’de karşıladı.

Zonguldak Platformu sözcüsü Karaelmas Gazeteciler Derneği 2. Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Zonguldak İl Temsilcisi Osman Sav ve Çalışma Grubu üyeleri Devrek-Gökçebey Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Cevdet Cin, Zonguldak-Bartın-Karabük Kalkınma Derneği Başkanı Şenol Çakar, Yeniceliler Derneği Başkanı Yaşar Karaman, Erzincanlılar Derneği Başkanı Bahattin Arı, Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, Kastamonulular Derneği Başkanı Bahaddin Şenol, Bartınlılar Derneği Başkanı Ahmet Ardıç, GMİS Genel Sekreteri Taci Alkaya, Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Şen, Zonguldak Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Necati Başar, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Coşkun, Kent Konseyi Başkanı ve Şehir Plancıları Odası Başkanı Yesari Sezgin ve TMBB Kanun ve Kararnameler Şube Müdürü Ali Özer ile Ankara Zonguldaklılar Derneği Başkanı Şerafettin Üstünkol ziyarette hazır bulundu. Ziyarette ayrıca Zonguldaklı işadamı Tuncay Karakuş da hazır bulundu.

Zonguldak Platformu Sözcüsü Osman Sav, Mithatpaşa Tüneli’nde gelinen noktayı anlattığı Ahmet Duyar’dan destek istedi.

Ankara’ya yapılan ziyaretten ve alınan müjdeli haberden memnunluk duyduğunu belirten Ankara Yenimahalle eski Belediye Başkanı Ahmet Duyar birlikteliklerinden ve atılan adımdan dolayı Zonguldak Platformunu tebrik etti.

Duyar, “Müjdesini aldığınız proje Zonguldak’ın tarihini değiştirecek bir proje. Zonguldak için büyük bir hayır işlediniz, büyük bir çalışma yaptınız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Değerli Milletvekillerimiz de bunu takip ediyorlardır. Üzerimize düşen ne ise biz de yaparız. Böyle bir tablo bizim özlediğimiz bir tablo. Bütün sivil toplum örgütlerinin ortak faydası Zonguldak’ın faydaları, çıkarları, Zonguldak’a yapılması gereken hizmetler etrafında bütün sivil toplum örgütlerimiz, derneklerimiz, vakıflarımız, muhtarlarımız bir araya gelip tek yürekle, tek sesle ilimiz için, bölgemiz için neler yapılabilir hareketini oluşturmak her zaman özlediğimiz bir tablo oldu. Bu ortak faydanın etrafında ufak tefek düşünce ayrılıklarımızı hiç gündeme getirmememiz gerekmektedir. Hepimiz ayrı ayrı insanız. Düşünce farklılıklarımız, siyasi farklılıklarımız ortak faydamızda bir araya gelmemizde engel teşkil eden şeyler değil. Çok yapılacak şeyler var. Bugüne kadar da yapılmış hizmetler var. Yapanlara, katkısı olanlara teşekkür ediyoruz. Özellikle bu proje çok önemli. Zonguldak’ımızın güzel yerleri var ama Zonguldak’ın girişinde ve çıkışında gördüğü manzara Zonguldak’ın hafızalarına o şekilde işleniyor. Bu anlamda bizim tek ses, tek yürek olmamız gerekiyor. Eksikliklerin dile getirilmesi noktasında sivil toplum örgütlerine çok büyük görev düştüğüne inanıyorum. Bir anlamda bir lokomotif görevi üstlendiklerini düşünüyorum. Yorum farklarımızı, düşünce farklarımızı bir kenara bırakarak hizmet anlayışını Zonguldaklılık, hemşericilik bilincinin etrafında toplanarak elimizden geldiği kadarıyla farklı artılarımızı bir araya getirerek bir bütünlük, bir güç oluşturmamız gerekiyor. Zonguldak lobimiz zayıf. Zonguldak’ın nüfusunun yarısı kadar nüfusu olmayan bazı illeri görüyoruz. O kadar ses çıkarıyorlar ki federasyon olmuşlar, konfederasyona doğru gidiyorlar. Hem siyasette, hem bürokraside açamadıkları bir kapı yok. Önce altını özellikle çizmek istediğim husus kendi aralarında bu birlikteliği sağladıklarıdır. Birçok ilimizde mezhep farklılıklarını bile tamamen yok sayarak bir araya gelmişler. Bunları görünce bizim neyimiz eksik diyoruz. Biz de bu gücü oluşturabiliriz. Zonguldak yeri geldi yıllarca bu ülkeye bakan, başbakan, meclis başkanı, milletvekili gönderdi. Dolayısıyla çok artılarımız var. Önce kendi içimizde detaylara boğulmadan birbirimizi severek, hizmet halkası etrafında birleşerek içimizdeki kardeşliği, birlik ve beraberliği bozmadan gerçeğe yansıtabilirsek ben inanıyorum ki bunlardan hep olumlu sonuç çıkar” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2009 Perşembe 16:00:03
Güncelleme :31 Aralık 2009 Perşembe 16:16:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?