3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Düzenlemede bariyer unutuldu

Zonguldak’ın kent merkezi girişinde yapılan değişiklik ve düzenlemelere rağmen hem zemin geçidinde yayalar için bariyerin bulunmaması korkutuyor.


Kent merkezi girişinde çevre yolu, şehir içi karayolu Kozlu Sahil Yolu’nun birleştiği kavşağın, yer-yön gösteren tabelaları, demir yolları, hemzemin geçit ve kaldırıma kadar düzenleme ve çalışmalarla çehresi değiştirildi. Karayolları, Zonguldak Belediyesi, TCDD’nin yaptığı çalışmalarla daha güzel bir görünüm sağlanan alanda yaya geçişleri için bariyerlerin bulunmaması insanları korkutuyor.

Yapılan düzenlemelerle alanın araç ve yayaların yoğun bir şekilde kullanılan bölge haline geldiğini hatırlatan yayalar, yaya geçişlerininde kontrollü sağlanması için bariyer yapılmasını istiyor. Sürekli bu yolu kullandıklarını belirten insanlar, “Burada karayolu yer ve yön belirten tabelalardan, enerji nakil hatları, demiryolu ve çevre yolu gibi bir dizi yapılan çalışmalarından ardından yaya ve araç trafiği daha da yoğunlaştı. Hem yayalar için hem de insanlar için önem taşıyan kavşak hale dönüştürülen alanda araçlar için hemzemin geçit yapılarak, bariyer konuldu. Ama burası asıl yayalar için büyük bir tehlike arz ediyor. Yayalar için bariyer ya unutuldu, yada gerek görülmedi. Kadın, ve çocuk ve yaşlılar olmak üzere insanların sık kullandığı bir yer. Bazen dalgın da olabiliyoruz. Bu da istenilmeyen sonuçlara ve kazalara davetiye çıkarıyor. Bir an önce insanları da uyaran, tren geçişleri esnasında yürümesini engelleyecek bariyerlerin yapılması gerekir” diye endişelerini anlattı. Zaman zaman görevlilerin uyarıları ile tren geçişini fark ettiklerini anlatan yayalar, tren geçişleri esnasında bazen görevlilerin bile bulunmadığını ileri sürüyor.


Yetkililer, bölgeden tren geçişlerinin, ‘düdük ve bayraklı’ görevlilerin kontrolünde sağlandığını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 19:18:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?