3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Ebe hemşireler alınacak

Ereğli ilçe Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Aydın Sağlık Ocağı, Üçköy Sağlık Evi ve Karakavuz Sağlık Evi'ne ebe hemşire alınacağı belirtildi.


Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Kaymakamlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Aydın Sağlık Ocağı, Üçköy Sağlık Evi ve Karakavuz Sağlık Evi'ne vekil ebe hemşire istihdam edileceği açıklandı. Vekil ebe ataması kaymakamlık tarafından yapılacağı belirtilerek, müracaatların Kaymakamlığa yapılması gerektiği kaydedildi. Yapılan yazılı açıklamada, "05.07.2006 tarihli Resmi Gazetede Yayımlanarak Yürürlüğe giren, Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu, Sağlık Personelinin Tazminat ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun ile Sağlık Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede değişiklik Yapılmasına dair 5371 sayılı Kanunun 5 inci maddesi ile 14.07.1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 86. maddesinin 3. fıkrasına 'eczacılık' ibaresinden sonra gelmek üzere 'köy ve beldelerdeki ebelik ve hemşirelik' ibaresi eklenmiş olup, bu doğrultuda, Aydın Sağlık Ocağı ile Üçköy ve Karakavuz köyleri Sağlık Evleri'ne istihdam edilecek vekil ebe hemşirelerle ilgili olarak hazırlanan ilan yazımız ekinde gönderilmiştir. Söz konusu vekil ebe ataması kaymakamlığımızca yapılacak olup müracaatlar kaymakamlığımıza yapılacaktır.

Sağlık Meslek Yüksek Okulu veya Sağlık Meslek Lisesi 'ebelik alanı' mezunu olanlardan ve öncelikli sağlık biriminin bulunduğu yerde veya ilde ikamet edenlerin müracaatları kabul edilecektir. Bu şekilde ihtiyaçtan fazla müracaat olması halinde öncelik sırasına göre lisans mezunu, ön lisans mezunu ve lise mezunu olmak üzere KPSS puanı yüksek olandan başlayarak alım yapılacaktır. Müracaat edenler arasında yeterli sayıda KPSS puanına sahip aday bulunmaması halinde ise diploma notu usulü uygulanacaktır. İhtiyacın ilden karşılanmaması ve il dışından ihtiyaçtan fazla müracaat olması durumunda, yine öncelik sırasına göre lisans mezunu, ön lisans mezunu ve lise mezunu olmak üzere KPSS puanı yüksek olandan başlanarak alım yapılacaktır. Bu şekilde, yeterli sayıda KPSS puanına sahip aday bulunmaması halinde ise diploma notu usulü uygulanacaktır" denildi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 13:13:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?