3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Ecem'e destek kampanyası

Zonguldak'ta yaklaşık bir yıl önce "Anevrizma" hastalığına yakalanarak tedavi gören Ecem Yuca'nın evine ilk ziyareti Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca yaptı.

Zonguldak'ta yaşayan Yuca Ailesi'nin en küçük kızları olan Ecem Yuca (19), bir yıl önce "Anevrizma" hastalığına yakalandı. 1999 yılında Ebru Gündeş'in yakalandığı ve tedaviler sonucu kurtulabildiği hastalıkla yaşam mücadelesi veren Bolu İzzet Baysal Üniversitesi 2. sınıf öğrencisi Ecem Yuca, son çare olarak götürüldüğü İsviçre'nin Zürih kentinde doktorlar tarafından ameliyata alındı. Bu sırada elindeki tüm kazancı harcayan aile yalnızca hastane masraflarını ödeyebildi. Aile kızlarının tedavi parası için komşularından aldığı borçları dahi ödeyemedi.

Kızlarını İsviçre'deki tedavisinin ardından İstanbul'a getiren Yuca Ailesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan'dan yardım istedi. Kızının aynı kaderi paylaşan Ebru Gündeş'i ve Ebru Yaşar'ı çok sevdiğini söyleyen annesi, Ecem'in uçakla İstanbul'a getirildiğini Yeditepe Hastanesi'nde tedavisine devam edildiğini söyledi. Anne Gülten Yuca, sanatçılardan destek beklediğini dile getirdi.

Aileye destek vererek ilk ziyaret eden Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca oldu. Başkan Gonca'ya yaşadıkları günleri anlatan anne Gülten Yuca, kızının hayata geri dönmesi için destek istedi. Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca ise yetkili kurumlarla irtibata geçerek ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

GAZETECİLERDEN DESTEK KAMPANYASI
Zonguldaklı Yuca Ailesi sesini duyurabilmek için herkesten yardım isterken, Düzce'de görev yapan gazeteciler örnek bir kampanya başlattı. İnternet ortamında "Ecem'e Destek" adlı kampanyayı başlatan gazetecilere Bolu, Sakarya, Kocaeli, Bartın, Karabük, Ankara ve Zonguldak'ta çalışan meslektaşları destek oldu. Ecem'in iyileşmesi için gerekli 300 bin YTL için Düzce'de bir yerel kanalın haber müdürü olan Tezcan Solmaz, internet ortamında kampanya başlattı.

Facebook'ta açılan "Ecem'e Destek" grubuna iki günde 450 üye katıldı. Gazeteciler internet ortamında başlatılan kampanyaya bir de slogan ekledi. "Sigara içme destek ol" başlıklı sloganla sigara içenlerden destek istendi.

Ecem Yuca'nın eski günlerine dönmesi için başlatılan kampanyaya Zonguldak'taki Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Atilla Öksüz de sahip çıktı. Dernek olarak Ecem Yuca'ya destek vereceklerini söyleyen Atilla Öksüz şöyle konuştu: "Karaelmas Gazeteciler Derneği olarak Ecem'in tedavisine elimizden geldiğince destek vereceğiz. Destek olmak isteyen gazeteci arkadaşlar isterlerse dernek sekreterimizle irtibata geçebilir. Ya da Ziraat Bankası'nda Ecem Yuca adına açılan hesaba yardım yapabilirler. Zonguldak'ın bu tür sosyal sorumluluk gerektiren paylaşımlara daha duyarlı olması gerekiyor. Hepimizin ve hepimizin çocuğunun başına gelebilir. Sigara içen imkanı olan herkesi bir sigara parasıyla da olsun kampanyaya katılmaları zor bir şey değil. İnanıyorum ki bu hassasiyeti binlerce kişi gösterecektir."

Ziraat Bankası şubelerinde Ecem Yuca adına 308 733 295 002 nolu hesap numarası açıldı.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 18:56:05
Güncelleme :5 Ocak 2009 Pazartesi 19:03:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?