3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Ecem'e destek çığ gibi büyüyor

Zonguldak’ta yaşayan Ecem Yuca’nın kurtulması için bir süre önce başlatılan kampanyaya destek çığ gibi büyüyor. Zonguldak Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Hüseyin Özdemir, Ecem için açılan hesaba 500 YTL yatırarak destek oldu.


Zonguldak’ta yaşayan Yuca Ailesi’nin en küçük kızları olan Ecem Yuca (19) yaklaşık bir yıl önce Ebru Gündeş’in yakalandığı “Anevrizma” hastalığına yakalanmış, Ecem’in kurtulması için anne Gülten Yuca’nın destek istemesi üzerine yerel tv ve gazeteciler tarafından facebokta kampanya başlatılmıştı. Düzcedeki gazetecilerin başlattığı kampanyaya, Zonguldak, Sakarya, Kocaeli, Bolu, Bartın ve Karabük’te ki gazetecilerinde destek vermesi üzerine kampanya, geniş kitlelere ulaştı.

Facebook’ta kurulan kampanyaya üç günde 2 bini aşkın üye katılırken, ulusal boyut kazanan kampanyaya başta Zonguldak Valisi Erdal Ata ve Belediye Başkanı Secaattin Gonca’da destek verdi Zonguldak’ta bir çok insanın yanı sıra sivil toplum örgütleri de kampanyaya yoğun ilgi gösteriyor. Zonguldak Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Hüseyin Özdemir’de Ecem için açılan Ziraat Bankası hesabına 500 YTL yatırarak kampanyaya destek oldu.

Kampanyaya destek verilmesi çağrısında bulunan Özdemir, Özdemir, “Ecem kızımızı yaşatmak insani bir görevdir. Bizde bu insani görevi yerine getirmek adına kampanyaya destek verdik. Tüm esnaflarımızı ve sivil toplum örgütlerini bu kampanyaya destek vermeye davet ediyorum” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 14:38:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?