3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Ecem'in Annesinden destekçilere dua

Yaklaşık 5 ay önce geçirdiği anevrizma hastalığı nedeniyle zor günler yaşayan Ecem Yuca, İsviçre'de gerçekleştirilen başarılı ameliyatının ardından eski sağlığına kavuşma yolunda büyük ilerleme kaydetti.

Sağlıklı bir ortamda yaşaması gereken Ecem için, Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Recep Kahya ve Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birlik Başkanı Muharrem Coşkun tarafından evine kalorifer yaptırıldı.


Bolu İzzet Baysal Üniversitesi’nde okurken hastalığı nedeniyle eğitimi yarım kalan Ecem’in tedavisi için Düzce’de gazetecilik yapan Tezcan Solmaz tarafından Facebook’ta başlatılan destek kampanyasına Zonguldak’ta sahip çıkmıştı. Karaelmas Gazeteciler Derneği üyesi genç gazeteciler Serhat Demir, Onur Altındağ, Sertaç Özdemir’in girişimiyle başlatılan yardım kampanyasına Burak Özen ve Umut Erses’te destek vererek Ecem’i yalnız bırakmamışlardı.
İsviçre’de ameliyat olduktan sonra İstanbul Yeditepe Üniversite Hastanesi’nde tedavi gören Ecem Yuca’nın tedavi masraflarının karşılanabilmesi için Zonguldak Valisi Erdal Ata’da bin Türk Lirası ile destek vermişti. Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca ve meclis üyelerinin yanı sıra pek çok kişi zor durumda kalan aileye yardım elini uzattı.


Zonguldak Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Atilla Öksüz ile birlikte bir süre önce Ecem'i ziyaret eden Almanyalı Zonguldaklılar Derneği Başkanı Recep Kahya’da Ecem’in tedavisi için mal varlıklarını satan aileye maddi yardımda bulunmuş ve doktorlarının önerisiyle sağlıklı şartlarda yaşaması gereken Ecem’e kalorifer sözü vermişti.


Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Recep Kahya, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Şube Başkanı Muharrem Coşkun ve iş adamı Meftun Sayılı'nın katkılarıyla sobalı olan eve geçtiğimiz günlerde kat kaloriferi döşendi.
Evin içerisine konulan kalorifer petekleriyle birlikte gözlerindeki mutluluğu dikkatlerden kaçmayan Ecem ve annesi Gülten Yuca, "Yardımcı olanlardan Allah razı olsun" diyerek sevinçlerini dile getirdiler. Anne Yuca, "Ecem rahatsızlığından sonra soğuktan daha fazla etkilenmeye başlamıştı. Doktorumuz Ecem’in sağlıklı şartlarda ve ısıda tedavisinin devam etmesini istedi. Evi ne kadar ısıtmaya çalışırsak çalışalım istediğimiz sonucu elde edemiyorduk. Bunun için kalorifer yardımı istemiştik. Sağ olsunlar Recep ve Muharrem bey yardımcı oldular. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Allah çocuklarını kendilerine bağışlasın" dedi.
Gün geçtikçe durumu iyiye giden Ecem ise artık daha rahat konuşabiliyor. Kaybettiği kiloları almaya başlayan ve durumu daha iyiye giden Ecem Yuca’da duygularını ifade ederek, "Biz aile olarak aylardır çok büyük sıkıntılar çekiyoruz. Sağolsun bir çok insan yardımda bulunarak sıkıntılı dönemlerimizi daha hafif geçirmemizde büyük rol oynadılar. Tedavimde büyük ilerleme kaydettim. Ama tam olarak ne zaman iyileşeceğimi bilmiyorum. Benim rahatsızlığımı geçiren başta Ebru Gündeş olmak üzere, aynı kaderi yaşayan kim olursa olsun tedavi süreçleri hakkında detaylı bilgi almak, kendilerinin ne kadarlık bir sürede iyileştiklerini öğrenmek istiyorum" dedi.


Anne Gülten Yuca kızının sağlığına kavuşmasının mutluluğunu yaşadığını belirterek, İsviçre’deki hastaneye 140 bin Frank, yurtiçinde ise değişik yerlere 50 bin TL civarında borcu bulunduğunu söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 19:21:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?