3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Ecevit -400 metrede dualarla anıldı

Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in ölümünün ikinci yıldönümünde madenciler, -400 metre yerin altında dua etti.


Bülent Ecevit, ölümünün ikinci yıldönümünde madenciler tarafından anıldı. Madenciler, Ecevit'i unutmayarak yer altında bir tören düzenledi. Madenciler -400 metre yerin altında dua edip Ecevit'i andılar. Maden işçileri Ecevit'i unutmadıklarını belirtti. İşçiyi her zaman düşündüğünü belirten 15 yıllık madenci Selahattin Çetinbalık (30), "Bülent Ecevit'in ölüm yıldönümü nedeniyle yer altında tören düzenledik. Onun bize ve tüm maden işçilerine yaptıklarını unutamayız. O bizim babamızdı" dedi.


9 yıllık madenci Dursun Göçen (43) ise, Bülent Ecevit gibi kimsenin madenciye sahip çıkmadığını söyledi. 15 yıllık madenci Kazım Güçlücan (36) da, Bülent Ecevit'i hiçbir zaman unutmayacaklarını belirtti.


Bülent Ecevit'in parmağı kadar kimsenin olamayacağını belirten DEKA Madencilik İşletme Müdürü Adnan Akgün (46) de, "Bülent Ecevit her anlamda işçinin ve bizim yanımızdaydı. Onun için burada tören düzenledik. Onu ve bize yaptıklarını hiçbir zaman unutmayacağız" dedi.


Konuşmaların ardından -400 metrede madenci Kazım Güçlücan Kur'an-ı Kerim okudu. Kur'an-ı Kerim okunduktan sonra madenciler -400 metrede dua edip Bülent Ecevit'i ölümünün ikinci yılında dualarla andılar.

İha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 16:43:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?