3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

'Ecevit adı Karaelmas ile bütünleşmiştir'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Harun Akın'ın, eski Başbakan Bülent Ecevit'in adının Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'ne verilmesi yönündeki teklifine, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Çetin Altun'dan destek geldi. 

GMİS Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Çetin Altun, Bülent Ecevit'in adının Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'ne verilmesi düşüncesini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Bülent Ecevit adının Zonguldak ve Karaelmas ile bütünleştiğini, cenaze töreninde de bunun bütün Türkiye tarafından onaylandığını ifade eden Altun, "Emeğin, emekçinin dostu, emeğin başkentinin milletvekili ve halkın Başbakanı Bülent Ecevit'in cenaze töreni, tüm Türkiye'ye ve dünyaya önemli bir mesaj verdi. Türkiye, onun madencilerle ve Zonguldak ile ayrılmaz bir parça olduğunu, dünya ise onun emekçi dostu ve halk adamı olduğunu gördü" dedi. 

Ecevit'in adının üniversiteye verilerek "Bülent Ecevit Karaelmas Üniversitesi" olmasını teklif eden Milletvekili Akın'ın düşüncesini takdirle karşıladıklarını belirten Altun, "Başta Zonguldak milletvekillerimiz olmak üzere hükümetin ve TBMM'nin, herkesin kabul ettiği bir gerçeği resmileştirecek olan bu adımı atacağına ve yasa teklifinin kabul edileceğine yürekten inanıyoruz" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2006 Perşembe 18:12:08
Güncelleme :16 Kasım 2006 Perşembe 18:22:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
burcu akkuş IP: 88.241.89.xxx Tarih : 18.11.2006 19:21:56
sayın Altun çok çok güzel ve özel bir teklif sunmuş.zonguldak toprağında büyümüş bir genç ve bir vatandaş olarak üniversitemizin adına Bülent Ecevit gibi bir ismin verilmesinden gurur duyarım..umarım bu yasa teklifi kabul görür..Allah rahmet eylesin..saygılarımla