4
Mayıs
2024
Cumartesi
ZONGULDAK

'Ecevit Zonguldak'a defnedilsin'

Eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in hayatını kaybetmesi, bir dönem milletvekili seçildiği Zonguldak'ta büyük üzüntüye neden oldu. Vatandaşlar, Ecevit'in Zonguldak'a defnedilmesini istediklerini dile getirdi. 

1965 ve 1991 yıllarında meclise Zonguldak Milletvekili olarak giren Bülent Ecevit'in ölümü kentte büyük üzüntüye neden olurken, DSP Zonguldak İl Başkanlığı'nda açılan anı defterine duygularını yazan vatandaşlar, Ecevit'in Zonguldak'a defnedilmesi gerektiğini belirtti. Bir ucunda Türk bayrağıyla birlikte KKTC bayrağı, diğer ucunda ise madenci heykelinin bulunduğu ve Ecevit'in eski fotoğraflarıyla donatılan masada anılarını yazan Ecevit'in sevenleri, kendisini unutmayacaklarını kaydetti. 

DSP Zonguldak İl Başkanı Ahmet Kuz, "Münasip görürlerse Ecevit'in, emeğin başkenti Zonguldak'ta defin edilmesini isteriz. Rahşan hanım, 'Ben devlet büyüklerine bırakıyorum' demiş. Onların kararına saygılıyız. Burası onunla yükseldi. Ecevit, işçi adına çok şey verdi. Vermedi diyenin gözü kör olur. İnşallah zaman geçtiğinde daha iyi anlaşılır. Sağken kimsenin kıymeti anlaşılmıyor, Ecevit'in kıymeti de zamanla anlaşılacak" dedi. 

10 yaşından beri Ecevit hayranı olduğunu söyleyen bir partili de, anı defterine yazdıklarını okuyarak çocuklarının onun gibi yetişmesini istediğini belirtti.
iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2006 Pazartesi 16:34:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ferdi yörübaş IP: 88.233.66.xxx Tarih : 6.11.2006 17:18:55
zonguldak halkı ona cokşey boclu.bende bir zonguldaklı olarak cenazesinin burda defnedilmesini isterim.........