3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Ecevit'in 2. ölüm yıldönümü

Zonguldak DSP İl Başkanı Nurhan Başoğlu, DSP’nin onursal Genel Başkanı Bülent Ecevit’in 2. ölüm yıldönümü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, Ecevit’i unutmadıklarını ve unutmayacaklarını söyledi.


DSP Zonguldak İl Başkanı Nurhan Başoğlu, Bülent Ecevit’in 05 Kasım 2006 yılında vefatı üzerine sadece Zonguldak’ta değil, tüm Türkiye’de derin üzüntü yaşandığını ifade etti. Başoğlu, “O sadece onursal genel başkanımız değil, Atatürk ve İnönü’den sonra Türkiye’nin 3ncü en büyük devlet adamı idi. Siyasi yaşamı tüm politikacılara örnek olması gereken en büyük üçüncü Türk büyüğümüzdür.

O hiçbir zaman lider olmamıştı, lider doğmuştu, lider gibi yaşadı, liderler gibi öldü. Umudun, barışın, emeğin, alın terinin, tam bağımsız Türkiye’nin, Atatürk Cumhuriyetinin en büyük askerlerinden biri idi. Dürüsttü, zarifti, ilkeli idi. Çizgisini hiçbir zaman kaybetmedi, örnek oldu, düşündü, uyguladı ve başardı. İnsan doğar, yaşar ve ölür. Ama o bir şey daha başardı. Örnek oldu, kararlı oldu.
Başoğlu, ‘Karaoğlan’, ‘Kıbrıs Fatihi’, ‘Onursal Genel Başkanımız’, ‘büyük ve cesur adam’ olarak nitelendirdiği Bülent Ecevit’i asla unutmayacaklarını da sözlerine ekledi

İha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 18:43:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?