3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Efsane sergiyle anlatıldı

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde "Buram, Buram Çanakkale Destanı" adlı sergi protokol ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi.


Devrek Gazi İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen serginin açılışına Devrek Kaymakamı Yakup Tat, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Tabur Komutanı Atilla Güçlüoglu, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Üsteğmen Halil İşler, İlçe Emniyet Amiri Murat Çolak, İlçe Mili Eğitim Müdürü Abdullah Turan İl Genel Meclis Üyeleri, İlçe Müftüsü Rıza Arı, Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Osman Belen, Daire Amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Dünyanın en yaşlı ve en son Çanakkale gazisi olan Hüseyin Korkmaz'ın oğlu Turgut Kaçmaz'ın sergisi büyük ilgi gördü.

Çanakkale Savaşı esnasında babası tarafından hatıra olarak saklanan o dönemlerin mermileri, silahları, düşman kuvvetlerinin Türklere karşı kullandıkları çeşitli araç ve gereçler ile resimlerinden oluşan sergi protokol ve vatandaşlar tarafında beğeni kazandı.


Serginin açılışını Devrek Kaymakamı Yakup Tat, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar ile Turgut Kaçmaz birlikte yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 19:26:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zeynep alpınar IP: 88.224.98.xxx Tarih : 3.03.2009 20:11:26

ya lütfen zonguldak ile ilgili geçmişteki efsaneleri ve bunlerle ilgili efsane resimleri koyun lütfen derslerimizde gerekli oluyor bunun için en yakın tarihte lütfen bunları yapın..! FÜTFEN