3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Eğitim-Bir-Sen'den istişare toplantısı

Eğitim-Bir-Sen Zonguldak Şubesi Aralık ayı istişare toplantısında okul temsilcileri ile bir araya geldi.

Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şubesi tarafından Aralık ayı istişare toplantısı düzenlendi. Okul temsilcileri ile yapılan kahvaltılı toplantıya yoğun katılım gerçekleşti.

Toplantıda konuşan Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar, Zonguldak’ta öğretmen açığının büyük boyutlara geldiğini söyledi. Aşkar, Zonguldak’taki öğretmen açığının bin 250’li rakamlara dayandığını, her yıl bu açığın giderek arttığını söyledi.

Çözümün Zonguldak ilinin zorunlu hizmete alınmasından geçtiğinin altını çizen Kamuran Aşkar, konu ile ilgili olarak defalarca basın açıklaması yapıldığını, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan ile de görüşüldüğünü, ancak bir gelişme olmadığını kaydetti.

Maaş promosyonları ile ilgili de konuşan Aşkar, “Bilindiği gibi Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İş Bankası arasında Maaş Promosyonları ile ilgili olarak 4 Milyon 750 Bin Yeni Türk Liralık bir protokol anlaşması imzalanmıştı. Geçen süre içerisinde İş Bankası, protokolu iptal etme sürecine girerek öğretmen sayısını bahane etmiş ve protokolu tek taraflı fes ederek imzasının arkasında durmamıştır.

Eğitimciler İş Bankası’nın vereceği üç kuruşa muhtaç değildir. Eğitim Bir-Sen olarak önümüzdeki süreçte olayı yerel ve ulusal düzeyde protesto edeceğimizi, kredi kartlarımızı İş Bankası önünde yakacağımızı belirtiyoruz. Üye sayımız ülke genelinde Memur-Sen olarak 350 bin, Eğitim Bir-Sen olarak 120 bin sayılarını aşmıştır. Geçen seneki gibi rutin üye akışını devam ettirebilirsek 2009 yılında yetkili sendika olacağız. Bizler tüm öğretmen arkadaşlarımıza söylüyoruz. Diğer iki sendikayı da denedik. Belli bir kazanım elde edebilmiş değiller. Memur arkadaşlarımız istediği sendikaya geçmekte özgürler. Yetkili sendika olduğumuz taktirde yapacaklarımızı söylüyoruz. Bizler de başarısız olursak bizi de değiştirebilirsiniz. Yetki anlamında okul temsilcilerimize büyük görev düşmektedir. Her üyemiz bir üye getirdiği takdirde Zonguldak ilinde ve Türkiye’de de yetkili sendika olacağız” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 Cumartesi 18:05:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?