3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Eğitim-Sen bölge toplantısı

Eğitim-Sen Karabük Şubesi tarafından düzenlenen Bölge toplantısı öğretmen evinde gerçekleştirildi.


Yapılan Bölge toplantısına, Zonguldak, Bolu, Bartın, Düzce İllerinin Temsilcileri ile Eğitim-Sen Genel Merkez Basın Yayın Sekreteri Saim Gültekin katıldı.

Toplantının basına açık bölümünde bir konuşma yapan Eğitim-Sen Genel Merkez Basın Yayın Sekreteri Saim Gültekin, toplantıda demokratik sorunların ve ülkenin içinde bulunduğu genel durumun analiz edileceğini söyledi.

Bu bölge toplantılarını 12 Nisan 2008'de bölgelerde gerçekleştirilecek olan mitinglere hazırlık aşaması olarak değerlendirdiklerini kaydeden, Gültekin şöyle devam etti:


"Eğitim alanı yap boz tahtası haline gelmiştir. Her gün Milli Eğitim Bakanlığı aracılığıyla geriye doğru yeni adımlar atılmaktadır. O adımlara dur demek için miting yapacağız. Bunlar da ekonomik sorunlarımız, özlük sosyal sorunlar, okullarda öğretmen açığı, yüksek öğretimde öğretim üyeleri açığıdır. Öğretmenler arasında eşitsizliği, ayrımcılığı körükleyen apolet yasası dediğimiz bir yasa ile halen yüz yüzeyiz. Bu yasa ortadan kalkmış değildir. Önümüzdeki süreçte hükümet bunu tekrar işleme koymak istiyor. 170 bin civarında öğretmenliği hak etmiş arkadaşımız işsiz gezerken, okullarda öğretmen açığı sürerken, kadro dışı çalıştırma söz konusudur. Şubat ayında 4 bin 500 civarında kadrolu öğretmen alınmıştır. Oysa Türkiye'nin ihtiyacı olarak 60 bin öğretmenin alınması gerekiyordu."


Toplantının ikinci bölümü basına kapalı olarak gerçekleşti.

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2008 Salı 16:05:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?