3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Eğitim Sen İsrail'i kınadı

Eğitim Sen Zonguldak Şubesi İsrail'in Filistin'e yaptığı saldırıyı kınadı.

Eğitim Sen Zonguldak Şube Başkanı Orhan yılmaz, İsrail'in Filistin'e yaptığı saldırıyı kınadıklarını belirtti. Orhan Yılmaz, İsrail'in yaptığı saldırının çocuk, kadın, yaşlı, sivil demeden doğrudan Filistin halkına yöneltilmiş bir imha operasyonu olduğunu söyledi.

İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü katliamı durdurmak için herkesin bir şeyler yapması gerektiğini belirten Yılmaz, "Filistin bir kez daha kan, gözyaşı deryasına döndü. İsrail hükümeti Ortadoğu halklarının barış içinde bir arada yaşama imkanını ortadan kaldırmak için bir kez daha aynı yönteme başvurdu. Gazze'ye yönelik önce hava saldırısı akabinde kara birlikleri ile gerçekleşen İsrail saldırısı çocuk, kadın, yaşlı, sivil demeden doğrudan Filistin halkına yöneltilmiş bir imha operasyonudur.

Daha şimdiden ölü sayısı 600'ü aşmış durumdadır ve acımız ve isyanımız kelimelerle tarif edilemez. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) öncülüğündeki küresel sermayenin Ortadoğu halklarına reva gördüğü kan, zulüm, gözyaşı, açlık ve yoksulluk. İsrail bu tasarımın temel bir parçası olarak uzun yıllardır zulüm politikalarını acımasızca sürdürüyor; Sabra ve Şatilla katliamlarını unutmadık. İntifada günleri ve Batı Duvarı'nda yaşananlar gözlerimizin önünde. Bugün İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü katliamı durdurmak için herkes bir şeyler yapmalıdır. İsrail hükümeti mutlaka tecrit edilmeli, yalnız bırakılmalıdır. ABD'nin İsrail'e cesaret veren, zulmü kollayan, kışkırtan politikaları deşifre edilmelidir. Filistin'de halkların barış içinde özgür, eşit ve kardeşçe yaşamasını sağlamak, kangren olmuş bu sorunu çözmek için Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde Uluslararası toplum insiyatif kullanmalıdır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 19:59:14
Güncelleme :5 Ocak 2009 Pazartesi 20:05:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?