3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Eğitim-Sen'den basın açıklaması

Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi tarafından basın açıklaması yapıldı.


Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi tarafından Milli Eğitim Çalışanları’nın maaşları konusunda basın açıklaması gerçekleştirildi.

Madenci Anıtı önünde düzenlenen basın açıklamasına sendika üyeleri katıldı. Sendika adına basın açıklamasında bulunan Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz, Merkez İlçe’de görev yapan Milli Eğitim çalışanlarının bankalarla olan maaş ödeme anlaşmalarının 15 Kasım 2008 tarihinde sona ereceğini kaydetti. Başbakanlık Genelgesi’ne dağıtılacak promosyonların ilgili banka tarafından personele ait açılan hesaba aktarılmak suretiyle ödeneceğini ifade eden Yılmaz şunları söyledi:


“Zonguldak Merkez İlçe’de görev yapan Milli Eğitim çalışanlarının bankalarla olan maaş ödeme anlaşmaları genel olarak 15 Kasım 2008 tarihinde sona erecektir.

Promosyonlarla ilgili anlaşmaların nasıl yapılacağı ve promosyonların nasıl dağıtılacağına dair esaslar 2007/21 ve 2008/18 sayılı Başbakanlık Genelgeleri ile belirlenmiştir. Bizler Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi olarak 2007/21 sayılı genelge gereği komisyona çağrılmayı beklerken Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü’nce ilimizde şubesi bulunan bankalara teklif isteme mektubunun gönderildiğini öğrendiğimizde 24 Temmuz 2008 tarih ve 2008/170 sayılı yazı ile promosyon anlaşmasında komisyon üyesi sendika olarak şartnameye konmasını istediğimiz taleplerimizi bildirdik.

04 Ağustos 2008 tarihinde yapılan toplantıya sendika temsilcisi olarak çağrılan şubemiz Özlük ve Hukuk Sekreteri Seyfettin Çelik bankalardan gelen tekliflerle ilgili olarak 2007/21 sayılı Başbakanlık Genelgesi’nde yazılı olan “genel ilke kararı” noktasında promosyon miktarının tamamının çalışanlara dağıtılmasını istemiş ve promosyonların yüzde 70’inin çalışanlara dağıtılması kararına karşı olduğunu ortaya koyan şerhi ilgili karara yazmıştır. Komisyonun diğer üyeleri ise anlaşma yapılacak bankadan alınacak promosyonun yüzde 30’unun kuruma kalmasını istemişlerdir. Sendikamız Eğitim-Sen’in promosyonlarla ilgili olarak yapmış olduğu yazışma, görüşme ve basın açıklamaları ile düşünceleri açıktır, şeffaftır ve asla şüphe götürmez.


Bizler genel ilke olarak promosyon anlaşmalarının okul ve işyerleri tarafından yapılmasını ve promosyonların nasıl dağıtılacağına çalışanların karar vermesini, 2007/21 ve 2008/18 sayılı Başbakanlık Genelgeleri uyarınca yapılacak promosyon anlaşmalarında çalışanlar için elde edilecek olan promosyonların tamamının yine çalışanlara dağıtılmasını istedik ve istemekteyiz. Bu nedenle 2007/21 ve 2008/18 sayılı Başbakanlık Genelgeleri’nde yazılı olan tavsiye niteliğindeki kurumlara ayrılacak payın kurumlarda çalışanların ortak kullanım alanlarının iyileştirilmesi ilkesinden yola çıkarak Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ayırdığı yüzde 30’luk payın 3’te 1’inin bundan sonra Merkez İlçe dışından gelen eğitim çalışanlarının önümüzdeki 1-2 yıl içinde promosyonlarını geldikleri yerden almış olacakları için yalnızca yeni göreve başlayanların talep edecekleri promosyon miktarı olarak ayrılmasını istiyoruz.

Yine Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ayırmaya çalıştığı yüzde 30 payın 3’te 1’inin çalışanların sayılarına göre okullara aktarılmasını ve okullarda çalışanların ortak yaşam alanlarının iyileştirilmesi için kullanılmasını talep ediyoruz. Kalan miktarın ise Milli Eğitim Müdürlüğü binasında çalışanların ve bordroları Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan merkeze bağlı köylerde çalışanların ortak yaşam alanlarının iyileştirilmesi için ayrılmasını istiyoruz. Bunların dışında Öğretmenevi gibi memur ve hizmetli çalışanların ortak yaşam alanı olmayan yerlerin donatılması ile sporcu, öğrenci kafilelerinin il dışına taşınması için kullanılacak araç çalışanların ortak yaşam alanı içinde olmadığı için bu türden harcamalar 2007/21 sayılı Başbakanlık Genelgesi’nin işlemlerde ödemelerin nasıl yapılacağı ile ilgili esaslara aykırıdır.

Ayrıca 2007/21 sayılı Başbakanlık Genelgesi’nin değişen 2008/18 sayılı genelgesinin 5. maddesinde “Dağıtılacak promosyonlar, ilgili banka tarafından personel adına açılan hesaba aktarılmak suretiyle ödenecektir” hükmü gereği çalışanlar promosyondan kendileri için ayrılan miktarı peşinen alacağından taksit yada alacakları miktar üzerinden kesinti yapılmasına karşı her türlü hukuk mücadelesini vereceğimizi bilinmesini istiyoruz. Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 08 Ekim 2008 tarih ve 06.120-287520 sayılı yazısı ile yapıldığı bildirilen promosyon anlaşması ile ilgili tüm yazışma ve tutanakların Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü web sayfasında yine 2007/21 sayılı Başbakanlık Genelgesi’nin 7. maddesinde “Genelge çerçevesinde yapılacak uygulamalar kurum personelinin rahatlıkla bilgi edinebileceği şekilde ilan panoları ve internet siteleri yoluyla ilan edilecek, aleniyet ilkesine titizlikle riayet edilecektir.” Kuralına uygun olarak hızlılıkla yayınlanmasını talep ediyoruz. Tüm eğitim emekçilerinin demokrasi ve özlük hakları konusunda her zaman göstermiş olduğu mücadele ile örnek olmuş Eğitim-Sen’in şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da haklar ve özgürlükler konusunda üzerine düşen görevi yerine getireceğinden kimsenin kuşkusu olmamalıdır.”
Katılımcılar basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı

İha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 16:20:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?