3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Eğitim-Sen'in web sayfasına yasak

Eğitim Sen'in web sayfasının, kamuoyunda 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 2008/118 esas sayılı kararı ile erişime engellendiği bildirildi.


Eğitim Sen Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz, Eğitim Sen'in internet sitesinin engellendiğini söyledi. Yılmaz, yaptığı açıklamaya şöyle devam etti: "24 Eylül 2008 Çarşamba günü sabah saat 09.40'dan itibaren Eğitim Sen'in web sitesine (www.egitimsen.org.tr, http://www.egitimsen.org.tr) girenler, son dönemde sıkça karşılaştığımız, 'Bu Siteye Erişim Mahkeme Kararıyla Engellenmiştir' ifadesini görmüşlerdir. Ancak Eğitim Sen Genel Merkezi'ne bu konuyla ilgili daha önce bir yasal uyarı ya da tebligat yapılmamış olması, bu engellemenin hukukun en temel kurallarına aykırı olarak yapılmış olduğunu göstermektedir. Eğitim Sen web sitesinin daha önce Adnan hocacılar tarafından biyoloji öğretmenlerine gönderilen 'Yaradılış Atlası' ile ilgili olarak yaptığı açıklama gerekçe gösterilerek kapatılmış olması her yönüyle üzerinde düşünülmesi ve sorgulanması gereken bir durumdur."


Son dönemde özellikle yazılı ve görsel basına yönelik sansür girişimlerinin yoğunlaşmış olmasının son örneğinin Eğitim Sen'in internet sitesinin erişime engellenmesi olduğunu anlatan Yılmaz, şöyle konuştu: "Bu uygulama, neresinden bakılırsa bakılsın insanca yaşamanın temel koşulu olan ifade özgürlüğü ve iletişim özgürlüğü anlayışıyla taban tabana zıt bir durumdur."


Eğitim Sen'in her zaman kararlı çizgisini sürdüreceğini belirten Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Eğitim Sen bu tür saldırılarla daha önce de karşı karşıya kalmış, ancak ilkelerinden ve savunduğu değerlerden taviz vermeyerek kararlı çizgisini sürdürmüştür. İletişim özgürlüğünün kısıtlanmasına yönelik tüm sansürcü uygulamalara her zaman ve her yerde karşı çıkmaya devam edeceğiz."


Yılmaz, bir eğitim sendikasının internet sitesinin herhangi bir yasal uyarı ya da tebligat yapılmadan işleme koyulan bir mahkeme kararı ile erişime engellenmesinin 'demokrasi' ve 'özgürlük' kelimelerini dillerinden düşürmeyenler tarafından nasıl değerlendirileceğini merakla beklediklerini söyledi.


Sendikanın internet sitesinin yeniden açılması için hukuksal girişimleri başlattıklarını anlatan Yılmaz, "En kısa zamanda bu hukuksuzluğa son verilmesini ve eğitim emekçilerinin sesi, taleplerinin takipçisi olan Eğitim Sen'in internet sitesinin açılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı

İha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 20:31:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?