3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Eğitim-Sen'in atama tepkisi

Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz, okul öncesi öğretmenliği atamalarına tepki gösterdi.


Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz, okul öncesi öğretmenliğine atanacak öğretmenlerin işsizlik yaşadığını ve okul öncesi öğretmenliğin de usta öğreticilerle tamamlandığını belirterek, şunları kaydetti:
“Öğretmen ihtiyacı yüz binlere dayanmışken yüz binlerce öğretmen adayı da işsizlik çekiyor. Sendikamız usta öğreticilere öğretmen görev, yetki ve sorumluluğu ile bağımsız sınıf verilmesini öngören 17.7.2008 gün ve 1983 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğünün genel yazısının ve bu dayanağı olan Okul Öncesi Eğitim Kurumları Yönetmeliğinin ‘Usta Öğretici’ başlıklı 25/2 maddesindeki ‘öğretmen görev ve sorumluğu içinde’ ibaresinin iptali ve yürütülmesinin durdurulması istemiyle Danıştay’a dava açmıştır.

Yürütülmesinin durdurulmasını ve iptalini istediğimiz söz konusu düzenlemeler Milli Eğitim Bakanlığının okul öncesi öğretmen kadrosu yaratmak yerine bu ihtiyacı usta öğreticilerle karşılamak için dayandığı düzenlemelerdir. Okul öncesi eğitimde usta öğreticilik bu alanın öğretmeninin görevini yerine getirmesine yardımcı, destek işlevi görmesi gereken bir kurumdur.

Oysa Milli Eğitim Bakanlığı usta öğreticiliği öğretmen yetki ve sorumluğu ile bağımsız sınıf vererek öğretmen yerine istihdam etmektedir. Bu durum okul öncesi öğretmenliği mezunu öğretmen adaylarının atanmasını engellemekte, okul öncesi eğitiminin niteliğini düşürmektedir. Sendikamız açtığı bu davayla okul öncesi öğretmenliği mezunu on binlerce öğretmen adayının önünü açmayı amaçlamıştır.”

İha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 16:26:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?