3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Eğitimde öğrenmenin yaşı yok

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde faaliyet gösteren Halk Eğitim Merkezi’nde bilgisayar kursunda kurs gören Refik Yılmaz kurstaki en yaşlı kursiyer olduğunu belirtti.


Çaycuma ilçesi Halk Eğitim Merkezi bilgisayar kursunda kurs gören Refik Yılmaz (67) kurstaki yaşlı kursiyer olarak arkadaşlarına örnek olduğunu kaydetti. Kıraathanelerde kumar oynamak yerine bilgisayar öğrenmeyi tercih ettiğini belirten Yılmaz şunları söyledi:


“Burada çok genç arkadaşlarım var. Onlarla birlikte bilgisayarın her türlü içeriğini yazılımını ve donanımını öğrenebiliyoruz. Kurs hocamız bize her türlü konuyu öğretiyor ve bu bilgiler doğrultusunda bilgisayar öğrenmek bizi mutlu ediyor. Bir ara çamaşır makinesi satın almıştım. İçerisinde kullanma kılavuzu da vardı. Daha sonra bir de bilgisayar aldım. Ancak bilgisayarın kullanma kılavuzu çamaşır makinesi gibi anlaşılır değildi. Bilgisayarı aldığım yere gittiğimde bilgisayarın kullanma kılavuzunun anlaşılır olmadığını söyledim.

O da bana buradaki bilgisayar kursunu önerdi. Bende hemen buraya kayıt oldum. Bilgisayarın yazılımını ve donanımını bu yaşıma rağmen öğrendim. Artık evdeki bilgisayarımı da rahat bir şekilde kullanabiliyorum. Herkes gidiyor kıraathanelerde kumar oynuyor. Kıraathane köşesinde kumar oynayacağıma burada kurs görüyorum. Kültürel olan her türlü etkinliğe meraklıyım. Burada çocuğum yaşında arkadaşlarım var onlarla kurs görmek çok güzel.”


Yaklaşık 20 kursiyerin bulunduğu bilgisayar kursundaki kursiyerler ise Refik Yılmaz ile iyi anlaştıklarını ve içlerinde en yaşlı olan Yılmaz’ı da bir büyük olarak çok sevdiklerini kaydettiler.

İha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 21:12:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?