3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Egzos emisyon ölçümleri yeniden yapılacak

Zonguldak İl Çevre ve Orman Müdürü Fahrettin Ulu, 2005 yılında 40 bin adet aracın egzos ölçümü yapıldığını, ancak yeni kanuna göre 90 bin aracın egsoz ölçüm ve emisyonunun yapılması gerektiğini söyledi. 

Fahrettin Ulu, yüzbinin üstünde aracın bulunduğu Zonguldak'taki 4 firma tarafından 4 ayrı noktalarda 2005 yılı içerisinde toplam 40 bin araca egsoz ve emisyon ölçümlerinin yapılmasına rağmen yeterli sayıda ölçüm yapılmadığını kaydetti. 

Bu yıl sonuna kadar yeni kanunun istediği 90 bin civarındaki aracın ölçümü yapılması gerektiğini hatırlatan Ulu, yeterli sayıda araç ölçümünün yapılamamasında insanların araç kültürü taşımamasından kaynaklandığını vurguladı. Ölçümlerle ilgili halkın duyarlı olması çağrısında bulunan Ulu, " Egzos ile ilgili gereken hassasiyeti ortaya koymamız gerekmektedir. İnsanlar taşıt kültürünü taşıyarak doğaya saygı göstermelidir. Emisyonun yoğun olması, doğanın kirlenmesine, ozon tabakasının delinmesi ve insanların ölümüne kadar yol açabilir. Başka canlıları düşünmüyorsak da kendi sağlığımızı, çocuklarımızın sağlıklarını düşünerek herkes egzos ölçümlerine duyarlı olsun. Yoksa bugüne kadar olduğu gibi, kendi doğamızdan, kendi sağlığımızdan ve kendi hayatımızdan çalmaya devam ederiz" dedi 

Ulu, ayrıca ölçüm yaptırmayan araç sahiplerine gerekli ikazların yapılmasının ardından bin 500 YTL'yi bulan para cezalarının kesilebileceğini kaydetti.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2006 Pazar 12:35:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?