3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Ekonomik krize bitkisel çözüm

Ekonomik kriz nedeniyle bunalan insanlar, sakinleştirici özelliği olan bitkilere yöneliyor


Zonguldak'ta 30 yıldır aktarlık yapan Tahir Buyurucu (56), ekonomik krizin etkili olması üzerine sakinleştirici özelliği olan bitki satışlarında artış olduğunu söyledi.

Müşterilerin özellikle sakinleştirici özelliği olan bitkileri sorduğunu anlatan Buyurucu, bunlara karabaş otu, oğul otu, kedi otu, lavanta ve papatya gibi bitkileri önerdiklerini anlattı.


Sürekli borçları düşünerek psikolojisini bozan ve çıkmaza giren insanlar için sakinleştirici özelliği taşıyan bitkilerin önemli derecede insanları rahatlatabileceğini anlatan Buyurucu, şöyle konuştu: "Kriz nedeniyle insanların psikolojik durumları bozuluyor. Bu nedenle bir çok insan bize müracaat ediyor. Borçları olduğunu ve ekonomik krizden çok etkilendiğini söylüyor. Derdine ilaç olabilecek bitki olup olmadığını soruyor. Bizde sakinleştirici özelliği olan karabaş otu, oğul otu, kedi otu, lavanta,papatya gibi bitkileri öneriyoruz.

Bu bitkiler, kaynatılıp ya da demlenip içiliyor. Bunların sakinleştirici özelliği var. Bunları içince rahat yatıp uyuyorlar, bu bitkileri içenler, ekonomik olarak değil ama kafa olarak rahatlıyor. Yan etkileri bulunmuyor."
Tahir Buyurucu, bitkilerin, sürekli kullanımı halinde faydasının ve etkisinin daha fazla hissedildiğini ifade ederken, bitkilerin kilosunun 15-20 YTL arasında değiştiğini söyledi. Buyurucu, 100-200 gram bitkinin de bir iki ay boyunca bir kişiye yeterli olabileceğini ifade etti.

İha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 10:13:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?