3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Ekşi öğretmenler gününü kutladı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Kaymakamı Osman Ekşi, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı.


Karadeniz Ereğli ilçesi Kaymakamı Osman Ekşi, yayınladığı mesajında öğretmenlerin içi insan sevgisiyle dolu kişiler olduğunu kaydetti. İnsanı ön plana çıkaracak olan kavramların eğitim ve kültür olduğunu vurgulayan Ekşi, öğretmenlerin ömür boyu öğrenen ve öğreten olmak gibi bir ayrıcalığa sahip olduklarını belirtti. Öğretmenlik mesleğine başlayan genç öğretmenleri kutlayan Ekşi, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden öğretmenleri de saygıyla ve rahmetle andı.


Ekşi, mesajında şu sözlere yer verdi: "Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır. Öğretmenler, yapıcı ve üretici, özverili, çevreye güven ve inanç veren, içi insan sevgisiyle dolu kişilerdir. Öğretmenlik mesleğini diğer mesleklerden ayıran en önemli özellik, malzemesinin ve meyvesinin insan olmasıdır. İnsanın insan olma vasfını ön plana çıkaran şey ise eğitim ve kültürdür. Dolayısıyla öğretmenler ömür boyu öğrenen ve öğreten olmak gibi bir ayrıcalığa sahiptir."


Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasında ve çağdaş bir ulus için eğitimin yaygınlaştırılmasına inandığını hatırlatan Ekşi, Atatürk'ün "Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir" sözüyle öğretmene verdiği önemi, duyduğu saygıyı en güzel şekilde dile getirdiğini kaydetti.


Karadeniz Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi mesajının sonunda Başöğretmen Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal eden öğretmenleri saygıyla ve rahmetle anarken, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü de kutladı.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 16:14:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?