3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Ekşi'ye nezaket ziyareti

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Güvenlik Hizmetlerini Destekleme Derneği Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri, Kaymakamı Osman Ekşi ve İlçe Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz’a nezaket ziyaretinde bulundular.


Dernek Başkanı Ali Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Rıfat Oğuz, Yusuf Oktay, İrfan Yazıcıoğlu, İsrafil Erdoğanoğlu, Feyzi Yılmaz, Bahattin Şenay ve Denetim Kurulu Üyeleri İ. Necati Günay ve Ali Ceylan ile birlikte ilk olarak Kaymakam Osman Ekşi’yi ziyaret etti.


Dernek Başkanı Ali Yılmaz, yeni yönetim olarak nezaket ziyaretlerine başladıklarını belirterek, Kaymakam Ekşi’den, ilçeye kurulması planlanan kamera sistemi konusunda maddi-manevi destek istedi.


Ereğli’nin, 100 bin’i geçen nüfusu ile ticari ve sosyal faaliyeti yüksek bir kent olduğunu belirten Kaymakam Ekşi, “Ereğli’de ekonomik ve sosyal hareketlilik emsallerine göre çok fazla. Ereğli’de polisimiz çalışıyor, halkımızda polisimize yardımcı oluyor” dedi.


Kamu hizmetlerinin sağlıklı yürütülmesinde, halkın işbirliğinin çok önemli olduğunu vurgulayan Ekşi, güvenlik hizmetinde bu önemin daha da arttığını belirtti.
Kaymakam Ekşi’den, ilçeye kurulması hedeflenen kamera sistemi konusunda maddi-manevi destek isteyerek, “Siz gereken desteği verirseniz bu sistem kurulur” şeklinde konuşan Dernek Başkanı Ali Yılmaz, “Dernek olarak ilçemize kamera sistemini kurmayı hedefledik ve üç kişilik bir komite kurduk. Önümüzdeki hafta içerisinde Ankara’ya giderek maliyet araştırması yapacağız” dedi.


Kamera sisteminin kurulması ise her şeyin bitmeyeceğine vurgu yapan Kaymakam Ekşi, bunun öncesinde kamuoyu oluşturulması gerektiğini ve halkın da bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi. Kamera sisteminin ‘caydırıcılık’ ve ‘polise katkı sağlaması’ açısından çok önemli olduğunu belirten Ekşi, belediyenin de bu konuya sahip çıkması gerektiğini kaydetti.


Dernek Yönetimi, Kaymakam Ekşi’nin ardından İlçe Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz’ı ziyaret etti. Konuklarını, Emniyet Müdürlüğü girişinde karşılayan Yılmaz, Kdz. Ereğli Güvenlik Hizmetlerini Destekleme Derneği’nin, kendilerine olan desteklerini yansıyamayacaklarını belirterek, “Bazen ödeneklerimiz yetmiyor. Çok sayıda araç-gerece bu dernek sayesinde sahip olduk” dedi.


169 personel ile 102 bin kişinin güvenliğini ve huzurunu sağlamaya çalıştıklarını anlatan Yılmaz, bu konuda vatandaşların da kendilerine yardımcı olduğunu söyledi. Ziyarette, Dernek Yöneticileri, Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz ile kamera sistemi konusunda görüş alışverişinde bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 19:28:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?