3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Elektrik kesintilerine tepki

Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi okullardaki elektrik kesintilerine tepki gösterdi.


Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz, okullardaki elektrik kesintilerine tepki göstererek açıklamada bulundu. Yılmaz, “Türkiye çapında yüzlerce okulun elektrik borcu ödenmediği için kesildi.

 

TEDAŞ’ın Türkiye çapında başlattığı okullardan ‘borç tahsilatı’ uygulaması, çok sayıda okulun elektriğinin kesilmesi ile sonuçlanmıştır. Örneğin Adana’da borçlu ilköğretim ve liselerin elektrikleri kesilmeye başlanırken, TEDAŞ’ın listesindeki 270 borçlu okul, önümüzdeki günlerde aynı nedenle elektriksiz kalma tehlikesi ile karşı karşıyadır. Benzer sorunlar Konya ve Kırıkkale’de de yaşanmıştır. Okulların elektriklerinin kesilmesi, kış aylarının yaklaştığı bugünlerde yeni mağduriyetler ortaya çıkaracak ve bu durum eğitim-öğretimin işleyişinde ciddi sorunlara yol açacaktır. Tüm okulların elektrik borçları silinerek yaşanan mağduriyet giderilmelidir. Tüm eğitim harcamaları, vatandaşlardan alınan vergilerle finanse edilmeli ve hiçbir okulda eğitimin bu tür gerekçelerle aksamasına izin verilmemelidir” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 16:59:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALAATTIN BICICI IP: 84.61.51.xxx Tarih : 16.10.2008 23:33:43

EL INSAF! HÜKÜMETIN KENDISI ELEKTIRIK PARASINI ÖDEMEMEK ICIN CAMURA YATARSA DAR GELIRLI VATANDAS NE YAPSIN?EFENDILER MECLISIN ELEKTIRIGI ICIN PARA BULUYORLAR.TEK CARE YAGMUR DUASINA CIKMAK YADA NAZARA KARSI KURSUN DÖKTÜRMEK.VAY HALIMIZE