3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Elektrik kesintisi bıktırdı

Zonguldak'ın merkeze bağlı Kaleoğlu köyünde yetersiz trafo nedeniyle günde 30 kereye varan elektrik kesintileri yaşanıyor. Kesintiler nedeniyle bir çok elektrik eşya arızalanırken, her gün buz dolaplarında saklanması gereken yemek ve et gibi gıda maddeleri bozulup ekşiyor.

9 sera, 5 tavuk çiftliği, 1 plastik boya üretim fabrikası, 1 pirket kesim ocağı, 1 kömür tevzi yeri, 2 kahve, 1 kasap dükkanı ve 35 hanenin bulunduğu Kaleoğlu köyünde 3-4 yıldır süren elektrik kesintilerindeki artış, köylüleri perişan ediyor. Elektrik kesintileri nedeniyle bir çok elektrikli ve elektronik eşyalarının bozulduğu köyde, kesintiler nedeniyle köydeki fabrika ve iş yerleri de zor anlar yaşıyor.

5 yıldır köyde kahve işleten 35 yaşındaki Satılmış Yılmaz, 3-4 senedir süren elektrik kesintilerinin son 3-4 ayda daha da arttığını kaydetti. Günde 20-30 kez elektriklerin kesildiğini belirten Yılmaz, “Bu sıcak yaz aylarında en fazla satmamız gereken ürünler, soğuk meşrubatlardır. Ama kesintiler nedeniyle meşrubatları soğuk tutamıyoruz ve çok şikayet alıyoruz. Evimizdeki buzdolabında sakladığımız yemeklerde bozuluyor, ziyan oluyor. Kahvede yemek için evden getirdiğim yemekleri de elektrik kesintileri olduğu zaman çöpe dökmek zorunda kalıyorum. Yetkililer bir an önce soruna çözüm bulsun” dedi.

Köy sakinlerinden Şaban Yılmaz ise, bir çok elektrikli ve elektronik ev eşyalarının kesintiler nedeniyle yandığını ve hurdaya çıktığını kaydetti. Bir komşularının yeni ev yapmak için başladığı çalışmalarının da yarıda kaldığını anlatan Şaban Yılmaz, “Elektrikle çalışan iş yerleri, tavuk çiftlikleri ve seralarda kesintiler nedeniyle çok büyük sıkıntılar baş gösteriyor. Bahçelerimizi sulayamıyoruz. Kesintiler nedeniyle içme suyumuzu bile güçlükle temin ediyoruz. Buzdolaplarında sakladığımız yiyecekleri dökmek zorunda kalıyoruz. Her gün çöplere tencere tencere bozulmuş yemek dökülüyor” diye konuştu.

Yılmaz, köyde kasaplık yapan Nizamettin Kayalcıoğlu'nun da, kesintiler nedeniyle kokan ve bozulan etlerini çöpe atmak zorunda kaldığını ifade etti.
Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş yetkilileri, mevcut trafonun yetersiz ve yerleşimin çok dağınık olması nedeniyle kesintilerin meydana geldiğini, sorunun çözümü için yeni bir proje hazırlığı içerisinde olduklarını kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2009 Cuma 13:00:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?