3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Elvanpazarcık beldesi gelişiyor

ELVAN PAZARCIK BELDESİ HIZLA GELİŞİYOR

Zonguldak’ta oy hesapları ile kasaba yapılan Elvanpazarcık Beldesi, 2 yıldır yapılan yatırım ve çalışmalarla büyük mesafe kat etti.

Zonguldak’ın merkezine bağlı bir köy olan Elvanpazarcık köyü, 1992 yılı seçimlerinde belde ilan edildi. Siyasi hedeflerle 7 Haziran 1992 yılında belde ilan edilen Elvanpazarcık Beldesi Zonguldak’a en yakın belde olmasına rağmen köy kimliğinden kurtulamadı.

1992 yılında Elvanpazarcık Belde Belediyesi’nde Hesap İşleri Müdürü olarak görevine başlayan ve bu görevi 2001 yılına kadar yürüten Hüseyin Uzun, 2001 yılından itibaren İl özel idaresinde çeşitli müdürlük görevlerini ifade etti. 2008 yılının Aralık ayında 2009 yerel seçimleri için görevinden istifa eden Hüseyin Uzun, halkın da yoğun isteğiyle beldeyi gerçek kimliğine kavuşturmak amacıyla aday olarak, seçimi kazandı. Kısıtlı imkan ve bütçelere rağmen hizmet ve yatırım atağı başlatan Hüseyin Uzun, beldenin alt yapı, su yol gibi bir çok önemli sorununu 2 yıl gibi kısa sürede çözdü.

Görev süresi boyunca birçok sorunun çözümü ve yatırımların yapılabilmesi için büyük bir mücadele verdiklerini anlatan Başkan Hüseyin Uzun, “Beldemiz, 1992 yılında 4 mahalleli bir köyden belediyeye dönüştürüldü. 2009 yerel seçimlerinde beldemizin 5. dönem belediye başkanı seçildim. Dönemin koşullarında belde olmanın avantajları büyüktü. Beldemiz uzun yıllar köy kimliğinden kurutulamadık. Beldemiz için yapılması gerekenleri biliyorduk. Bu tespitlerimizi seçim beyannamesinde bir araya getirdik. Seçim bildirgemizi bilerek hazırladık. Kısıtlı ve dar bütçelerimize rağmen araç gereç bakımından çalışmalarımıza start verdik. Yarım kalan kanalizasyon, inşaat ve alt yapı çalışmalarını tamamladık. Turizmden alt yapı, yol, su ve su sorunlarına kadar bir çok yatırım yapıldı. Bazı yatırım ve sorunların çözümü için de 2011 yılından ümitliyiz” dedi. Büyeminin en büyük mimarı olarak gösterilen Belediye Başkanı Hüseyin Uzun, il merkezine en yakın belde olması ve il merkezinin arsa üretemez hale gelmesi gibi nedenlerden beldenin öneminin önümüzdeki yıllarda daha da artacağını ifade etti. Uzun, Zonguldak'ın büymesinin ise Elvanpazarcık Beldesi istikametine olacağını söyleyerek, il merkezi ile daha da yakınlaşacaklarını kaydetti.

Ayrıca Uzun, İl merkezinde bulunduğu bilinen Gökgöl Mağarası ve Kent ormanı gibi turizm yerlerinin 2 bin 272 nüfusu, yaklaşık 500 hane bulunan Elvanpazarcık Beldesi sınırlarında bulunduğunu, Harmankaya Şelalesi’nin de turizme açılabilmesi için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2011 Salı 13:08:00
Güncelleme :11 Ocak 2011 Salı 18:34:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?