3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Elvanpazarcık'ta Hıdırellez şenliği

Zonguldak’ın Elvanpazarcık Beldesi’nde Hıdrellez şenliği düzenlendi.


Zonguldak’ın Elvanpazarcık Beldesi’nde Hıdrellez şenliklerinin bu yıl 5. düzenlendi.

Elvanpazarcık Beldesi’nin ortasında bulunan ve eskiden harman alanı olarak kullanılan alanda yaklaşık 100 kişi bir araya geldi. Hıdrellez şenliğine Elvanpazarcık Beldesi Belediye Başkanı Hüseyin Uzun, Belediye Meclis üyeleri, Elvanpazarcık İlköğretim okulu öğretmenleri, Elvanpazarcık Beldesi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cüneyt Akın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Elvanpazarcık Beldesinde Hıdrellez şenliği din görevlilerinin Kur’an ve ilahiler okumasıyla başladı. Elvanpazarcık Beldesi gençleri tarafından etkinlikte çuval, yumurta ve yoğurt yeme yarışmaları yapıldı. Ayrıca şenlikte Elvanpazarcık ilköğretim okulu öğrencileri “Köylü” adlı tiyatro oyunu ve çeşitli skeçler oynadılar. Öğrencilerin oyunları vatandaşları oldukça eğlendirdi. Elvanpazarcık Beldesi şenlik için 240 kilogram boğa kesilirken 400 kilogram patates, 100 kilogram bulgur, 100 kilogram yoğurt ve 40 kilogram salatalıktan yemek yapıldı. Şenlikte bin kişi 700 adet ekmek tüketti. Yapılan etkinliğin ardından şenliğe katılanlara yemek dağıtıldı.


Hıdrellez şenliğinde konuşan Elvanpazarcık Beldesi Belediye Başkanı Hüseyin Uzun, “Öncelikle en değerli varlıklarımız olan annelerimizin anneler gününü kutluyorum. İlyas, Hıdır Peygamberimizin yer yüzünde buluşmasının anlamı olan 06 Mayıs tarihinde Hıdrellez kutlanır. Büyüklerimiz bize telkinde bulundu ‘neden 6 Mayıs’ı neden 10 Mayıs yaptınız’ diye. Ama bu coşkuyu bu heyecanı ve bu kalabalığı 06 Mayıs tarihinde mesai saatinde bulamazdık. En iyi hıdrellez şenliği Türk Devletleri tarafından kutlanır. Hıdrellez birlik ve beraberliğin simgesidir” dedi.
Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cüneyt Akın, önümüzdeki yıl şenliklerin daha kapsamlı kutlanacağını söyledi.
 

İha
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 13:05:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?