3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Emeğin bayramına çoşkulu kutlama

1 Mayıs, tatil edilmesinin ardından Zonguldak’ta gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kutlandı.


İstasyon Caddesi üzerinden başlayan kutlamalara, CHP Zonguldak Milletvekilleri Ali Koçal, Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, Baro Başkanı Av. Kerem Ertem, sendika üyeleri, madenciler ve vatandaşlar katıldı. Alanı dolduran çok sayıda katılımcı, İstasyon Caddesi’nden Madenci Anıtı önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Zonguldak Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen mitinge katılanlar sloganlar atarak kutlamalar yaptı. 1 Mayıs Marşı’nın okunması ile devam eden mitingde konuşan KESK Dönem Sözcüsü İsmail Yıldız, “Bugün dünyanın tüm kentlerinde emeğin şenliği var. Bugün dünyanın tüm kentlerinde emekçi kardeşlerimiz alanlarda emeğin şarkılarını söylüyor. Dünyanın sokaklarında emeğin sloganları yankılanıyor. Bugün dünyada bir günlüğüne özgürlük, barış ve dayanışma hakim sürüyor. Bayramımız kutlu olsun. Uzun yıllardır sürdüğümüz mücadele sonucu iade edilen tatilimiz kutlu olsun. Başta 1 Mayıs 1977’da yitirdiklerimiz olmak üzere canlarımıza selam olsun. Sorunlarımız bitmiyor. Tam tersine birbiri ardına daha da birikiyor.

İşsizlikte dünyanın önde gelen ülkelerinden biriydik. Ama şimdi krizle birlikte artık dünya şampiyonu olmak üzereyiz. Kadınıyla, erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla yan yana duracağız, emeğimizin namusunu insanlığımızın onurunu sonuna kadar koruyacağız” diye konuştu.


GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu da yaptığı konuşmasında katılımcıların bayramını kutladı. 1 Mayıs 1977’de yaşamını yitirenler başta olmak üzere Zonguldak madenlerinde ve tüm iş kazalarında şehit olanlara rahmet dileyen Muslu, “Ülkesinin ve milletinin geleceği için uzun yıllar emek harcamış değerli emeklilerimiz, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemizin geleceğini emanet ettiği gençler bu gün burada 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda tüm dünya işçilerinin ve emekçilerinin en anlamlı gününde bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün Zonguldak’ta,Türkiye’nin dört bir yanında ve tüm dünyada meydanlardayız. Bugün ülkemizi ve dünyayı yönetenleri uyarıyoruz. Bugün bizim sesimizin en gür çıktığı gündür” dedi.
Mitingde gençler kendi aralarında davul ve zurna eşliğinde halay çekerken, diğer katılımcılar de müzik eşliğinde eğlendi.

İha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 19:34:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?