3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Emek Platformu'ndan Hükümet'e eleştiri

Zonguldak'ta Emek Platformu üyeleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen Genel Sağlık Sigortası ve Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili görüş ve taleplerini, Zonguldaklı milletvekilleri ile parti grup başkanlarına faks çekerek iletti.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Dönem Sözcüsü Erdoğan Erdem, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen Genel Sağlık Sigortası ve Sosyal Güvenlik Kurumu Kanun Tasarıları'nın yasalaşması halinde ciddi hak kayıpları olacağını iddia etti.

Erdoğan Erdem, "Bu iki kanun tasarısı hakkında temel eleştiri ve önerilerimiz söz konusu. Bu tasarıların yasalaşması halinde, toplumun büyük bir kesiminde ciddi hak kayıpları olacağı gibi, aynı zamanda devletimizin temel niteliklerinden olan 'Sosyal Devlet' ilkesinden ciddi uzaklaşmalar yaşanacaktır. Emek Platformu olarak, söz konusu tasarılara ilişkin hazırladığımız 29 maddelik eleştiri ve değişiklik önerilerimizi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na ilettik.

Teklifimizin önemli bir bölümünün dikkate alınmamış olmasını üzülerek ifade etmek istiyoruz. Biz önerilerimizi ve eleştirilerimizi Zonguldaklı milletvekillerimize ve parti grup başkanlarına iletmek için faks çekiyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 1 Mart 2006 Çarşamba 21:59:45
Güncelleme :30 Mart 2006 Perşembe 18:52:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?