7
Mayıs
2024
Salı
ZONGULDAK

Emniyet müdürü görevden alındı

ZONGULDAK EMNİYET MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan ve Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren Emniyet Müdürleri Kararnamesi'ne göre, 18 ile yeni emniyet müdürü atandı.

Zonguldak Emniyet Müdürü Ahmet Kaplan da, başka bir göreve atanmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alındı. Kaplan, iki ay önce bir fuhuş operasyonu kapsamında 'şüpheli' sıfatıyla ifade vermişti.

Resmi Gazete'nin bugün yürürlüğe giren sayısında, Emniyet Müdürleri Kararnamesi'ne göre 18 ile yeni emniyet müdürleri atandı. İçişleri Bakanlığı'nın kararnamesi ile 18 Haziran 2009 tarihinde Yalova Emniyet Müdürü Ahmet Kaplan, Zonguldak'a atanmıştı. Yaklaşık sekiz aydır Zonguldak Emniyet Müdürü olarak görev yapan Kaplan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderilen ihbar mektubuyla başlatılan ve VIP adı verilen fuhuş operasyonunda "şüpheli" sıfatıyla ifade vermişti. Soruşturmayı yürüten İstanbul

Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen'e yaklaşık bir saat ifade veren Kaplan, serbest bırakılmıştı. Fuhuş operasyonu kapsamında 20 kişi tutuklanırken, Emniyet Müdürü Ahmet Kaplan olayla bir ilgisi olmadığını açıklamıştı.

Son çıkan kararnameye göre, Balıkesir Emniyet Müdürü Coşkun Hayal da, Zonguldak'a atandı.

COŞKUN HAYAL

1955 yılında Trabzon'da doğan Coşkun Hayal, 1975 yılında Ankara Polis Koleji'ni, 1978 de Ankara Polis Akademisi'ni ve 1992 de İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. Sırayla İstanbul, Konya, Mardin, Kırklareli emniyet müdürlükleri ve İstanbul Polis Moral Eğitim Merkezi'nde değişik rütbelerde görev yaptı. 1990 yılında İstanbul'da sırayla Havalimanı, Kağıthane İlçe Emniyet Amirliği, İstanbul Polis Koleji Müdürlüğünde Şube Müdürü ve İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürü, yine sırayla

Güngören, Esenler, Pendik, Gazi Osman Paşa ve Kartal İlçe Emniyet Müdürü olarak görev yaptı. 1997 yılında İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nde toplumsal olaylardan sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. 1997-2000 yıllarında Rize İl Emniyet Müdürü, 2000-2001 yıllarında Kırklareli İl Emniyet Müdürü, 2001-2002 yıllarında Bilecik İl Emniyet Müdürü olarak görev yaptı, sonra Asayiş Daire Başkanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı yaptı.

Coşkun Hayal, bir müddet A.P.K. Daire Başkanlığında APK Uzmanı olarak görev yaptı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı, Bartın İl Emniyet Müdürü ve 2006-2007 yıllarında da Kütahya İl Emniyet Müdürü olarak görev yaptı. Balıkesir İl Emniyet Müdürü olarak atandığı 12 Aralık 2007 tarihine kadar Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı'nda görev yaptı ve yurt dışında değişik ülkelerde çeşitli görevlerde bulundu.

Yurt dışı görevlerindeki hizmetleri nedeniyle iki adet madalya ve çok sayıda teşekkür belgesi ile yurt içindeki başarılı çalışmalarından dolayı birçok takdirname, teşekkür belgesi ve ikramiyelerle ödüllendirildi. Coşkun Hayal, evli ve dört çocuk babasıdır.

ZONGULDAK EMNİYET MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2010 Çarşamba 11:09:02
Güncelleme :13 Ocak 2010 Çarşamba 11:42:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?