3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Emzikli polis ilgi odağı oldu

Türk Polis Teşkilatı'nın 163. kuruluş yıldönümü nedeniyle Zonguldak Valiliği önünde tören düzenlendi. Törende renkli görüntüler yaşandı.

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Zonguldak Valiliği önünde düzenlenen törene Vali Yavuz Erkmen, 3. Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder, Belediye Başkanı Secaatin Gonca, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hakan Temel Aksel Zonguldak Emniyet Müdürü Atilla Çınar ve polis memurlarıyla, eş ve çocukları katıldı.

Törende, küçük emzikli polisler, dikkatleri üzerlerine çekti. Protokol sıralamasına giren küçük çocuklar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunurken büyükleri gibi selam durdular.

Törende konuşma yapan Vali Yavuz Erkmen, "Tüm polislerimizin 163. kuruluş yıldönümlerini kutluyorum. Bunun gururunu duyuyorum. Huzur ve güvenliğin olmadığı bir yerde iyi şeyler yapılmaz. Arkadaşlarımız şehit olma pahasına suç ve suçla mücadele etmişlerdir. Vatandaşımız polisine, jandarmasına güvenmelidir" dedi. 

İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar da, "Türk polisi teşkilatı, kuruluşundan bugüne milletinin ve devletinin hizmetinde, toplumun huzur ve güvenliğini sağlamak için fedakar çalışmalarını daima üstün gayretlerle sürdürmüş ve sonuçları çok önemli olan başarılar elde etmiştir. Polisinin üzerine aldığı hayati görevleri hakkıyla yerine getirebilmesi için, halkın aktif destek ve yardımını bütünüyle kazanması gerekir.

Polisin verimli çalışabilmesi ancak toplumun tamamının desteği ile gerçekleşebilir. Zonguldak Emniyet Teşkilatı olarak her şeyin en iyisine layık olan siz değerli halkımızın huzurunu kaçırabilecek her türlü bireysel ve organize suçlarla etkin mücadelemize yasaların bize vermiş olduğu yetkiler dahilinde dün olduğu gibi bugün de aynı kararlılıkta devam edeceğiz. Tüm meslektaşlarımın kuruluş yıl dönümleri kutlu olsun" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından hafta dolayısı ile düzenlenen "Polis" konulu spor, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere, ödülleri verildi. Tören kent merkezinde polis araçlarının oluşturduğu kortej geçişiyle son bulurken, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, makamında ziyaretleri kabul etti.

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2008 Perşembe 16:18:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?