3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

En acı babalar günü!

Babalar Günü'nde, babası maden ocağında hayatını kaybeden genç kız sinir krizleri geçirdi.

Acil Servis önünde feryat eden genç kız, "Baba daha sana hediye alacaktım. Bizi nasıl bırakıp gittin" diyerek ağladı.


Kilimli beldesinde, özel bir şirkete ait sahada bulunan kaçak ocakta gaz zehirlenmesi meydana geldi. Ocağın içerisinde bulunan madenci Osman Göktaş, Şükrü Akkaya, Celil Ak ve Muhammet Çift ortama yayılan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Arkadaşlarının yardımıyla dışarı çıkarılan madencilerden Osman Göktaş hayatını kaybetti. Madencinin cesedi morga, zehirlenen üç arkadaşı ambulanslarla Atatürk Devlet Hastanesi'ne getirildi. Muhammet Çift adlı işçi, tedavinin ardından Uzunmehmet Göğüs ve MeslekHastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi.


BABASININ ARDINDAN FERYAT ETTİ
Olayda hayatını kaybeden madencinin kızı Emine Göktaş, hastanenin acil servisi önünde sinir krizi geçirdi. Babasının ardından feryat eden Emine Göktaş, "Baba, bugün babalar günü. Daha sana hediye alacaktım. Baba bizi bırakıp nasıl gittin? Baba ben seni çok üzdüm. Bir sıkıntım olsa atlar gelirdin, şimdi kim gelecek?" diye ağladı.


Öte yandan mahalle sakini Birol Somuncu, kaçak maden ocağında çalışan madencilerin ekmek parası için mücadele ettiğini dile getirdi.
Olayın ardından Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan gelen mühendisler tarafından ocak içerisinde ve dışarısında inceleme yapıldı.
Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

İha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2009 Pazar 16:06:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?