3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

En güzel okul bahçesi seçildi

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, Kaymakamlık tarafından yapılan yarışma ile en güzel en bakımlı okul bahçeleri seçildi.

Çaycuma Kaymakamlığı tarafından ilçedeki en güzel ve en bakımlı okul bahçeleri düzenlenen yarışma ile seçildi. İlköğretim okullarının yoğun ilgi gösterdiği yarışmada, Kayıkçılar İlköğretim okulu en güzel ve en bakımlı bahçeye sahip olan okul seçilirken, Sipahiler İlköğretim okulu ikinci, Hacılar ilköğretim okulu ise üçüncü sırada yer aldı.

17 okulun katıldığı yarışmada, okul bahçesinin genel estetik görünümü, bahçedeki ağaçların sayısı ve büyüklüğü, çiçeklendirilip çiçeklendirilmediği, tertip ve düzeni, öğrencilerin dinlenmesi için bahçede bank, kameriye konulup konulmadığı 15 ayrı kritere göre puanlama yapıldığı belirtildi. Öğrencilere daha iyi koşullarda hizmet verilmesi için okulları teşvik etmeye yönelik yapıldığı kaydedilen yarışmanın ilerleyen yıllarda da tekrarlanacağı ifade edildi.

Düzen ödül törenine ise Çaycuma Kaymakamlığı'nı temsilen Çaycuma Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü Şube Sorumlusu Seyfettin Ceyhan, katılarak, dereceye giren okullara plaket verdi. Ceyhan, “Çaycuma'da eğitim veren okullarımız arasında yaptığımız yarışmaya 17 okulumuz müracaat etti. Kurul olarak yaptığımız incelemelerde çeşitli kriterlerde puanlama yaptık ve ilçemizin en güzel bahçesine sahip okulunu seçtik. Bu sene Kayıkçılar İlköğretim okulunun birinci olduğu yarışmanın ilerleyen yıllarda da devam etmesini temenni ediyoruz. Amacımız daha iyi ve kaliteli eğitimin bir parçası olan okul estetiği için okullarımızı teşvik etmek. Bu yarışma sayesinde Çaycuma'mızda eğitim veren tüm okulların ilerleyen yıllarda güzel bir estetiğe sahip olacağını düşünüyorum” dedi.

 

.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 13:03:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?