3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Enerji Bir-Sen'den kadro müjdesi!

Zonguldak’a görüşmelerde bulunmaya gelen Enerji Bir-Sen Genel Merkez Yönetimi, TTK Genel Müdürlüğü’ne görüşmelerde bulundu.

Enerji Bir-Sen Genel Başkan Hacı Bayram Tonbul, Başkan Yardımcıları, Zahit Borak, İbrahim Hakkı Gül, Turan Güneş ve Mehmet Doğan ile birlikte Memur-sen Zonguldak İl Başkanı Kamuran Aşkar ve Enerji Bir-Sen Zonguldak İl Başkanı Musa Şekerci, İl Sekreteri Muharrem Kiraz ve İl Mali Sekreteri İlyas Kayalı’dan oluşan heyet TTK Genel Müdürlüğü’nde görüşmeler yaptı.

Görüşme kapsamında TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen, Genel Müdür Yardımcıları Mustafa Şimşek ve Mahmut Özçelik ve İdari ve Sosyal İşler Sekreteri Mustafa Kar’ı makamında ziyaret etti. Yapılan ziyarette memurların sorunları için çözüm arandı. Görüşmelerde özellikle Ek Ödemelerle ilgili sıkıntılar ve I ve II sayılı cetvelde ki ücret dengesizliği gündeme getirildi.

Kurumun 1 Haziran 2009 tarihinden itibaren evrak hareketlerinin bilgisayar ortamında yapıldığı kurumdaki memur personelin bilgisayardan veri alış-verişi yaptığı vurgusu yapıldı. Bu nedenle kurum bünyesinde memur kadrosunda yer alan yaklaşık 140 adet lise mezunun Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) kadrosuna geçirilmesi gündeme getirildi.

18 Temmuz 2009 tarihli resmi gazetede Kadro İhdas-İptallerin yayınlandığı belirtildi. Listede yapılan incelemede birçok kurumda memur ve hizmetli kadrosu iptal edilerek VHKİ kadrosu ihdas edildiği görüşüldü.

Listede Maliye Bakanlığı’nda yaklaşık bin 200, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nda bin, Milli Eğitim Bakanlığı’na bin 115 ve diğer kurumlara da çeşitli sayılarda VHKİ kadrosu ihdas edildiği yayınlandı.

TTK’nın 2010 yılından itibaren tüm evrak akışının bilgisayar ortamın da yapılacağı gerekçe gösterilerek 140 adet memur için VHKİ kadrosunun talep edilebileceği ifade edildi. Bunun üzerine TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen, VHKİ kadrosu tabi için gerekli girişimlere başlayacağını söyledi.

Enerji Bir-Sen Sendikası Genel Merkezi kadrolar için Ankara’da gerekli girişimlerde bulunacağını ifade etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 15:42:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?