3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Enerji nakil hatları yenileniyor

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde sık sık yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle enerji nakil hatlarının yenilenmesi çalışmalarına başlanıldı.


Filyos beldesinde sık sık yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle başlatılan enerji nakil hatlarının yenilenme çalışmaları sürüyor. Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, elektrik kesintileri ile yaşanan sıkıntılar nedeniyle Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş (BEDAŞ) yetkilileri ile yapılan görüşmeler sonucunda enerji nakil hatlarının yenilenmesi ve yer altın alınması çalışmalarına start verildiğini kaydetti.

Elektrik kesintilerinin en sık yaşandığı Filyos Kent Yapı Kooperatifi çevresinde bir trafo konulacağını anlatan Ünal “Kooperatifin bulunduğu bölgede enerji nakil hatlarının yer altına alınması çalışmaları sürüyor. Filyos beldesinin tamamında elektrik hatlarının yer altına alınması hakkında görüş birliğine vardık. Belirli bir ödenek ayrıldı.

Önümüzdeki yılda ödenek ayrılacaktır. İki yıl içinde beldenin tüm enerji nakil hatlarını yerin altına almış olacağız. Böylelikle elektrik kesintilerini de kesin olarak önlemiş olacağız. Bu yatırım sona erdikten sonra beldemizde elektrik kesintileri son bulacak” dedi.


Ayrıca Başkan Ünal, BEDAŞ’ın beldeye yaklaşık 200 bin TL civarında bir yatırım yaptığını, önümüzdeki yılda 300 ile 500 bin TL arasında bir yatarımın daha yapılması planlandığını kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2009 Cuma 12:00:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?