3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Engeli ona engel olamadı

Zonguldak'ta doğuştan engelli olan lise öğrencisi başarısı ve azmiyle arkadaşlarına örnek oldu.


Zonguldak'ta doğum hatası nedeniyle dünyaya engelli olarak gelen Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi 10. sınıf öğrencisi Emrah Kaynar, derslerinde gösterdiği başarı ve azmiyle okuldaki bir çok arkadaşına örnek oldu.

Engelli olmasına rağmen okuldaki bir çok arkadaşı tarafından çok sevilen Kaynar, başarının azimden geçtiğini kaydetti. Okulda her türlü ihtiyacını arkadaşlarının yardımları doğrultusunda gerçekleştiren 18 yaşındaki Kaynar, derslere katılımı ve aldığı not ortalamaları ile bir çok arkadaşına taş çıkartıyor. Kaynar'ın öğretmenleri onun derslere katılımı ve gayretinden çok memnun olduğunu bildirirken, geçtiğimiz yıl teşekkür ve takdir belgelerinin yanı sıra onur belgesi sahibi olduğunu vurguladı. Emrah Kaynar ise ilkokuldan lise hayatına kadar bir çok zorlukla karşılaştığını buna rağmen arkadaşlarını ve öğretmenlerini sevdiğini söylerken ilköğretimden liseye kadar kendisine yardımcı olan tüm öğretmenlerini unutmayarak onlara teşekkür etti. Tüm engellilere okul ve iş imkanı sağlanmasını isteyen Kaynar, zorlukların hepsini yenerek okulda çalışkan olduğunu belirtti.

Kaynar sözlerine şu şekilde devam etti: "1990 doğumluyum ve 2 senedir bu okulda okuyorum. Bu halde olmam doğum hatasından kaynaklanıyor. Bütün arkadaşlarım sağ olsun bana çok yardım ediyorlar. Okulumu, arkadaşlarımı, öğretmenlerimi çok seviyorum. Arkadaşlarım hepsi okulda merdivenlerden inerken ve çıkarken değneklerimi ve çantamı taşıyorlar. İlkokuldan bugüne kadar çok zorluklar yaşadım. Zorlukların hepsine göğüs gerdim ve çalışarak okulda bu denli çalışkan oldum. Tüm engellilere iş ve okul gibi imkânların tanınmasını çok istiyorum.
Sınıfımızdaki herkes üniversiteyi en az benim kadar istiyor ve arkadaşlarım gibi bende üniversiteyi kazanacağımıza inanıyorum."


Engelli genç Emrah Kaynar'ın konuşmasını dinleyen sınıf arkadaşları duygu dolu anlar yaşarken göz yaşlarına hakim olamadı. Kaynar'ın sınıf arkadaşları ise onu çok sevdiklerini ve durumu nedeniyle onu dışlamak yerine ona sürekli destek olduklarını dile getirdiler.

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 13:27:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?