3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Engeline rağmen çalışıyor

Zonguldak' ın Devrek ilçesinde yaşayan 44 yaşındaki İşyar Akkaya, 14 yıl önce mahkum olduğu tekerlekli sandalyesinde, ahşap ev eşyaları üreterek ailesini geçindiriyor. İlçeye bağlı Aksu köyünde yaşayan Akkaya, 1'i yatılı lisede eğitim gören 2 çocuğunun bakımı için hayat mücadelesi verdiğini belirterek, "Çalışmak bana iyi geliyor.



Akrabalarım ve kardeşlerimin ormandan getirdiği ağaçları işleyerek çeşitli ev eşyası yapıyorum. Aileme katkıda bulunuyorum. Yılda 400 civarında eşya satıyorum. Eğer atölye aletlerim daha çok ve çeşitli olsa daha güzel şeyler yaparım." dedi. Tekirdağ'ın Malkara ilçesindeki maden ocağında beline taş düşmesi sonucu omurilik felci geçirdiğini anlatan Akkaya, hastane ve fizik rehabilitasyon merkezinde süren 4 aylık tedavisinde gelişme görülmemesi üzerine evine gönderildiğini söyledi.

Akkaya, sabah kahvaltısını yaptıktan sonra eşi veya çocuklarının yardımıyla evinin yanındaki atölyeye geçiyor. Atölyede akşama kadar ter akıtan İşyar Akkaya, ürettiği malzemeleri komşularına, Almanya'dan gelen gurbetçilere, İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde yaşayan tanıdıklarına satıyor.

Zaman
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 09:46:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?