3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Engelli kursiyerler sertifika aldı

Ereğli ilçesi Fiziksel Engelliler Derneği'nde Bilgisayar Destekli Tasarım ve İmalat Projesi kapsamında kurs gören 10 kursiyere sertifikaları verildi.


Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Fiziksel Engelliler Derneği İş Atölyesi Mesleki Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi'nde Engelliler için Meslek Edindirme ve Bilgisayar Destekli Tasarım ve İmalat Projesi kapsamında kurs gören 10 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Sertifika törenine, Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, Türkiye İş-Kur Zonguldak İl Müdürü Cemal Yiğit ve sponsorlar katıldı. Kurs öğretmeni Melihşah Likoğlu, eğitimin 4 aşamadan otluğunu, kurs sonunda kursiyerlerin üretim işletmelerinin muhasebe ve dizayn departmanlarına yerleştirmek olacağını belirtti.

Likoğlu, "Proje 6 ay sürüyor. Hafta içi her gün 65 saat eğitim veriyoruz. Türkiye İş-Kurumu İl Müdürlüğü projenin finansmanını sağlıyor. Sağlanan bu finansmanla her katılımcıya günlük 15 TL cep harçlığı veriliyor. Proje sayesinde muhasebe ve dizayn departmanlarına ara eleman yerleştiriliyor.

Bu projemiz 4 aşamadan oluşuyor. Birinci aşama Temel Bilgisayar Eğitimi ve Temel Muhasebe Eğitimi. İkinci aşama üretim İşletmelerinin, satın alma, lojistik, sipariş, stok, imalat, irsaliye, fatura, müşteri takip, satış ve pazarlama faaliyetlerinin bilgisayar desteğiyle takibi. Üçüncü aşama Bilgisayar Destekli Tasarım. Dördüncü aşama İstihdam, Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği ve Türkiye İş-Kurumu'nun ortak çalışmaları ile katılımcıları üretim işletmelerinin muhasebe ve dizayn departmanlarına yerleştirmek olacaktır" dedi.
Konuşmaların ardından 6 ay süren kursu başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikaları verildi

İha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 15:48:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?