3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Engelli öğrenciler eserlerini sergiledi

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde bulunan Özel yakın İlgi Özel Eğitim Okulu ve İş Eğitim Merkezi’nde eğitim gören engelli öğrenciler, eğitim sezonu boyunca yaptıkları eserleri sergiledi.

Özel Yakın İlgi Özel Eğitim Okulu ve İş Eğitim Merkezi’nde 2007-2008 eğitim ve öğretim sezonunda eğitilen engelli öğrencilerin, yıl boyunca biçki dikiş ve ağaç işleri konusunda hazırladıkları eserlerin ilçe Kaymakamlık binası önünde sergilendi. Gökçebey belediye Başkanı Zeki Kılınçarslan, İlçe Milli Eğitim müdürü Adem Gülşen ve Okul müdürü Celal Eliçora’nın yanı sıra çok sayıda zihinsel ve bedensel engelli ile aileleri katıldı.

Birlikte kurdele kesiminin ardından yapılan açılışının Eliçora, “Yıl boyunca eğitim ve öğretim gören öğrencilerimizin yaptıkları eserleri sergiledik. Çocuklarımızın yeteneklerini birlikte gördük. Mutluluklarını paylaştık. Neler yapabildiklerini gördük. İlgilendikten sonra yaptıklarını aileleri bile görünce şaşırdı. Mutluluklarına destek olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Gökçebey Belediye Başkanı Zeki Kılınçarslan, “Bu öğrenciler hepimizin. Herkes gibi bizde üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Bu çocuklarında gülmeye, eğlenmeye yaşamaya hakları var. Ne kadar başarılı bir şekilde toplum içerisindeki yeri alabileceklerini bir kez daha gösterdiler. Yaptıkları eserleri görünce şaşırmamak mümkün değil” diye konuştu.

Gökçebey Bedensel Engelliler Koruma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ergin Şenay’da zihinsel ve bedensel engellileri eğiten okul yöneticileri, öğretmenlere çalışmaları ve Başkan Kılınçarslan’a destekleri nedeniyle teşekkür etti.

.
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2008 Cuma 15:53:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?