3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Engelliler hayata üreterek tutunuyorlar

Ereğli Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri, yaptıkları galoş ve diğer el becerilerini satarak harçlıklarını çıkartıyor. Merkezin öğretmenlerinden Hülya Çalkıç, her ay 3.000 galoşun satıldığını anlattı.




Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde rehabilitasyon merkezinde öğrenim gören engelli çocuklar, hayata küsmek yerine, kendilerine ve ailelerine yararlı olarak hayata tutunmaya çalışıyor. Çocuklar, merkezde yaptıkları galoş ve diğer el becerilerini satarak hem kendi harçlıklarını çıkartıyor, hem de ailelerine katkı sağlıyor. Ereğli Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri, Abdi İpekçi Sergi Salonu'nda açtıkları el becerileri sergisinde, sergilenen tüm ürünleri satmışlardı. Öğrenciler sergi sonrasında yeniden iş başına geçerek yeni bir sergi açılması için çalışmalara başladı. Özellikle atık malzemelerden yapılan el becerilerinin ağırlık verildiği çalışmaların kısa sürede tamamlanacağı belirtildi.

Rehabilitasyon merkezi öğretmenlerinden Hülya Çalkıç, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Öğrencilerin üretmeye çok istekli olduklarını vurgulayan Çalkıç, şunları söyledi: "Serginin ardından öğrencilerimiz yeni sergiye hazırlanmaya başladı. Bu kez, özellikle atık malzemelerden üretime ağırlık veriyoruz. Öğrencilerimiz, sergi sonrasında mutluluklarını bizimle paylaştı. Bu mutluluk içerisinde büyük bir heves ile çalışıyorlar. Onların bu mutluluklarını görmek bizleri de sevindiriyor." Çalkıç ayrıca merkezlerinde galoş imalatının da devam ettiğini, ayda yapılan 3.000 galoşun belirli kurum ve kuruluşlara satıldığını kaydetti.

Zaman
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 10:35:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?