3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Engellilerin askerlik sevinci

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde 4 zihinsel engelli ve 1 bedensel engelli, bir günlük temsili askerlik için davul ve zurna eşliğinde birliğine gönderildi.

Özel Yakın İlgi Özel Eğitim Okulu ve İş Eğitim Merkezi’nde 2 yıldır eğitim gören 30 yaşındaki Satılmış Biçici, 42 yaşındaki Nurettin Kayalı, 27 yaşındaki Murat Soysal ve 30 yaşındaki Olcay Albuz ile 26 yaşındaki Bedensel engelli Murat Uğurbaş, bir gün temsili askerlik için coşkulu bir tören düzenlendi.

Asker adayları, arkadaşlarının ve ailelerinin ‘en büyük asker bizim asker’ sloganları eşliğinde Kaymakamlık Konağı’na kadar yürüdü. Konak önünde halkoyunları gösterisinin ardından davul zurna eşliğinde askerlik yapacak olmanın heyecanının yaşayan adaylar, ellerinde Türk bayrakları ve üzerlerindeki asker kıyafetleriyle gönüllerince oynadılar.

Uğurlama törenine, Gökçebey Belediye Başkanı Zeki Kılınçarslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Gülşen, Özel Yakın İlgi Özel Eğitim Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürü Celal Eliçora, Gökçebey Bedensel Engelli Koruma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ergin Şenay ve şube müdürlerinin yanı sıra engelli aileleri, ve okul arkadaşları da katıldı.

Arkadaşları ile vedalaşan asker adayları, Özel Yakın İlgi Özel Eğitim Okulu ve İş Eğitim merkezi tarafından tahsis edilen araca bindirildi. Gökçebey İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Erhan Uras ve Personel Astsubay Murat Öztaş, nezaretinde asker adayları Zonguldak İl Jandarma Alay Komutanlığı’na teslim edildi.

Okul Müdürü celal Eliçora, geçen yılda Özel Yakın İlgi Özel Eğitim Okulu ve İş Eğitim Merkezi’nin geçen yıl 3 kişi bu yılda 4 kişi askere gönderdiğini ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2008 Cuma 13:48:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?