3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Erdal Sarızeybek'ten terör konferansı

Emekli Albay Erdal Sarızeybek,
"Bugün Türkiye'de 30 yıllık süreçte kaç tane vatan evladının şehit olduğunu bize söyleyen yok" dedi.


Efsane Komutan olarak bilinen Emekli Albay Erdal Sarızeybek, Atatürk Kültür Merkezi'nde terör olayları ile ilgili bir konferans verdi. Konferansı, Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, CHP İlçe Başkanı Yaşar Balcı ve çok sayıda kişi takip etti.


Emekli Albay Erdal Sarızeybek, Ergenekon konusunda çarpıcı açıklamalar yaptı. Ergenekon'un bir destan olduğunu ve hiç kimsenin bu destanı ayaklar altına almaya hakkının olmadığını belirterek şöyle konuştu: "Öyle bir tablo oluşturdular ki, şu an Türkiye'de sabahleyin çocuklarımız okula gidiyor öğretmen diyor ki 'Evladım bak, Ergenekon Türklerin var oluş destanı' diyor. Ergenekon, bu bizim destanımız. Akşam eve geliyor çocuk bir bakıyor ekranlarda Ergenekon çetesi, Ergenekon terör örgütü. Çarpıklığa bak."

Ergenekon soruşturması hakkında sert açıklamalar yapan Sarızeybek, bu soruşturmada Ergenekon adını kimsenin ağzına almaya hakkı olmadığını söyledi.
Ortada bir suç soruşturması olduğunu anlatan Sarızeybek, sözlerine şöyle devam etti: "Kuvvet komutanlarımızı içeri alıyorlar. Bakın ben size çok trajik örnek vereceğim. Hurşit Tolon Paşamız bugün terör örgütü zanlısı olarak cezaevinde ve konuşma yasağı var. Hiç haber bile gönderemiyor. Örgüt olduğu daha belli değil. Herhangi bir suç işleyip işlemediği belli değil. Yargılama sürekli devam ediyor. Adalete saygılıyız ama İmralı'daki ne? 30 bin canın katili."


Öcalan'ın terör örgütünü yattığı yerden idare ettiğini anlatan Sarızeybek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yıllardır, hiç kimse müdahale etmiyor. O zaman biz şunu soruyoruz. Ergenekon diye çıkardığınız terör örgütüyse PKK ne? Bugün Türkiye'de bu 30 yıllık süreçte kaç tane vatan evladının şehit olduğunu bize söyleyen yok. Yetkililer çıkıyor bundan daha 3 ay önce dediler ki, 'Terörle mücadelede 300 milyar dolarlık bir kaynağımız yok oldu' dediler. Şehidimiz belli, kayıplarımız var. Açıklayın kaç tane okulumuz yakılmış, kaç tane öğretmenimiz öldürülmüş. Kaç tane cami yakılmış. Önce hesabımızı bilelim. Ondan sonra bu hesabı kime soracağımızı bilelim."
Konuşmaların ardından Emekli Albay Erdal Sarızeybek'e Ereğli Meydan Gurubu çeşitli hediyeler verdi

İha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 17:26:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?