3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

ERDEMİR grev sürecine girdi

Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığını belirterek, grev haklarını kullanacaklarını kaydetti.


Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde kurulu bulunan ERDEMİR ile Toplu İş Sözleşmeleri'nde anlaşma sağlanamadığını belirten Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, grev haklarını kullanacaklarını belirtti.

Odabaş, Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şubesi ile ERDEMİR arasında sürdürülen 22. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine çarşamba günü Ankara MESS binasında, tarafların karşılıklı oturumu ile devam edildiğini, bu oturumda işveren tarafının uzlaşmaya yanaşmadığının görüldüğünü kaydetti. Odabaş, "Bugün dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik kriz ortamında Türk Metal Sendikası çalışanlarımızın haklarını şimdiye kadar kararlılıkla koruduysa, iş yerlerimizi de korumak adına elimizi taşın altına koymaya her zaman hazırız. Bu bağlamda bugüne kadar çalışanlarımızın talepleri doğrultusunda mücadelemizi nasıl kararlılıkla sürdürdüysek bundan sonra da yasaların bizlere verdiği hakları 'grev' kullanarak aynı kararlılıkla mücadelemize devam edeceğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 19:56:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?